Herczigék már a következő szezonra koncentrálnak

Herczig Norbert és navigátora, Ferencz Ramón már a rali Európa-bajnokság következő szezonjára tekint előre.

A MOL Racing Team autóversenyzője az M1 aktuális csatornán szerdán úgy fogalmazott, a 2018-as idényre kitűzött céljukat, a 4-8. helyek egyikének megszerzését elérték, és bár sajnálja, hogy a szezon – számukra – utolsó versenyén, a múlt hétvégi lengyel ralin csak a tizedik helyen zártak, nincs okuk panaszra.
A hat futamon, melyen elindultunk, ötször célba értünk, és rengeteg tapasztalatot szereztünk. Ötven gyorsaságit kellett feldolgoznunk a szezon során, ami nagyon nagy szám. Jövőre nagy segítség lesz, hogy csak az idei itinereket kell elővennünk” – mondta a versenyző.

Navigátora, Ferencz Ramón kiemelte, hogy idén számára minden – a sorozat, az autó és a pilóta is – új volt, így annak örül leginkább, hogy az utolsó futamokon már nem kellett minden apró részletre odafigyelnie.
A lengyel versenyen már megfelelő rutinnal álltunk oda a rajthoz, sajnálom, hogy ott nem volt szerencsénk” – fogalmazott Ferencz. Hozzátette: úgy érzi, kellő tapasztalatot gyűjtöttek, és várják a következő évet.

Herczig elmondta, reméli, hogy az egész éves szereplésük, valamint az, hogy a csapatnál komoly az elhatározás, jó tárgyalási pozíciót ad majd nekik, és zöld lámpát kapnak a 2019-es idényre is.

A nyolc állomásból álló Eb-sorozat utolsó futamát Lettországban rendezik meg október közepén, de azon az első Eb-szezonjukat teljesített Herczigék – akik kétszer voltak dobogósok – már nem állnak rajthoz. A magyar pilótapáros 63 ponttal jelenleg az összetett verseny ötödik helyén áll.

(MTI)

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs