Hetente jelentkező NBA-műsort indít a Sport TV – videó

Rekordszámú NBA-meccset közvetít a Sport TV ebben a szezonban, és mostantól önálló műsort is kap a világ legerősebb kosárlabda-bajnoksága. Február 15-én indul az Alley-oop, amelyet sokan podcastként ismernek már, de most tévéműsor lesz belőle. A főbb szerepekben továbbra is Szaniszló Csabát és Tőrös Balázst látjuk.

A sportcsatorna hivatalos honlapjának hétfői közlése szerint a 2019-20-as szezonban összesen közel 110 NBA-meccset láthatnak a tévénézők Magyarországon. Ráadásul a liga egyre jobban odafigyel az európai nézőkre, és már 48-ra növelte az európai főműsoridőben élőben közvetíthető hétvégi meccsek számát. Ezért döntött úgy a Sport TV, hogy a nézői igényekhez igazodva NBA-magazint indít szombat esténként.

A jó hír tehát az, hogy február 15-én debütál a Sport TV képernyőjén az Alley-oop című hatvanperces magazinműsor.

A nyitóadás az NBA All-Star hétvégéjén lesz, február 15-én, szombaton 20:30-tól Sport2-n, hajnali 1-től a Sport1-en élőben közvetített Skills Challenge előtt pedig ismét megnézhető lesz, ezt követően viszont minden héten a szombati NBA-meccs előtt lesz a premier.

Ismerős az Alley-oop cím? Hallottad már valahol?

2012. február 16-án – tehát majdnem napra pontosan nyolc évvel a tévés debütálás előtt – indult Magyarország egyik első sportpodcastje, az Alley-oop. 113 adás került fel a megszokott felületekre, és az évek során hatalmas rajongói bázist gyűjtött. A kosárlabda szerelmesei mellett olyanok is követték, akik csak jól akartak szórakozni, így lett az Alley-oop az ország leghallgatottabb sportpodcastje.

Szaniszló Csabát többek között a Sport TV NBA-közvetítéseiből és a Trash Talkból ismerhetjük, azonban 2017-ben más vizekre evezett, és egy hosszabb külföldi kitérő után most visszatért. A Kobe Bryant tiszteletére készült emlékműsorban már láthattuk, és mostantól az Alley-oopban is hétről-hétre. Kollégája, Tőrös Balázs 2005 óta a Sport TV NBA-szakértője, és két éve a Trash Talk házigazdája. Ők állnak tehát ismét össze, a téma továbbra is az NBA, ám most már kamera előtt beszélnek majd róla.

„Nem volt még arra példa a magyar médiapiacon, hogy podcastből legyen tévéműsor, tehát mondhatjuk, hogy médiatörténelmet írunk ezzel. Félnivalónk nincs, hiszen Csabi és Bazska a Trash Talkban, az NBA-közvetítésekben és persze az Alley-oopban már bizonyítottak eleget. Biztos vagyok benne, hogy a korábbi követők a tévében is megnézik majd őket, és új rajongókat is szereznek majd. Ez annak is jó hír, aki azt hitte, hogy a Trash Talk-szezon vége után kevesebbet kap majd Amerikából – mondta az Alley-oop indulásáról Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

Igazán irigylésre méltó, otthonos környezetben látjuk majd a fiúkat, amely tele lesz kosárlabdás- és NBA-s relikviákkal. Az adások a premier után felkerülnek a YouTube-ra és podcastként is visszahallgathatók lesznek az ismert csatornákon.

Az @alleyoophu már elérhető az Instagramon is. Instagram-oldal: https://www.instagram.com/alleyoophu

Alley-oop: február 15-től a Sport TV-n

Első adás: február 15-én 20:30-tól a Sport2

 

Fotó: Révzoli/AMC kreatív)