Hétvégén Bronz verseny és összetett magyar bajnokság lesz Budapesten

Vasárnap a Lantos Mihály Sportközpontban WA Continental Tour Bronz kategóriájú versenyt rendeznek a Magyar Nagydíjsorozat részeként. A római Európa-bajnokságra aspiráló atlétáknak ez lesz az utolsó lehetőség a pontszerzésre, hiszen május 26-án éjfélkor zárul az Eb- kvalifikáció.

A sajtótájékoztatón Spiriev Attila a verseny sportigazgatója elmondta, hogy idén is sikerült a legjobb magyar atlétáknak, a minél sikeresebb szereplés érdekében, kiváló külföldi vetélytársakat Budapestre csábítani. A 17 versenyszám közül talán a legnagyobb érdeklődést a magyar érdekeltségű számok jelentik. Az indulók között lesz a kétszeres világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes Halász Bence kalapácsvetésben, az Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó Kozák Luca, a 400 méteren fedettpályás világbajnoki 5. helyezett Molnár Attila is.

Scheidler Géza, a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója elmondta, az eddigi tapasztalatok szerint a hazai Bronz versenyeken több atlétánk is tud kiugró eredményt produkálni.

„Nagyon fontos, hogy Magyarország meg tudta valósítani, hogy hazai pályán, nemzetközi mezőnyben lehetőséget teremt a válogatott atlétáknak. A római Eb-re itt nagyot lehet még hajrázni” 

– tette hozzá a sportvezető.

Egy nappal korábban már megkezdődik, ugyancsak a Lantos Mihály Sportközpontban, a Felnőtt és U23-as Összetett Atlétikai Magyar Bajnokság.

Itt többek között a legjobb tíz-, és hétpróbázókat láthatjuk. A nőknél, hétpróbában az élmezőny az Eb, illetve az olimpia jegyében versenyez majd. Az indulók között lesz a hazai rendezésű Vb-n kiemelkedően teljesítő, negyedik helyet elérő Krizsán Xénia is. A férfiaknál tízpróbában elsősorban a jövő évi U23-as Európa-bajnokságra koncentráló versenyzők mutatkoznak be. A római kontinensbajnokságot június 7. és 12. között rendezik meg.

Az összetett bajnokság a bronzversennyel párhuzamosan, vasárnap zárul. Mindkét nap élő eredménykövetés az atletika.hu oldalon.

 

Gyulai Miklós a Szövetség elnöke a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által 2024-ben kiírt környezetvédelmi és fenntarthatósági pályázatát a Magyar Atlétikai Szövetség a Fenntarthatósági Stratégiájának megvalósítási tervével elnyerte.

A Magyar Atlétikai Szövetség rövid és hosszú távú környezet- és klímavédelmi stratégiát készít és valósít meg tagszervezetei létesítményeiben, kiemelt sporteseményein.

A Magyar Atlétikai Szövetség folytatja a sikeres együttműködést4F sportszergyártóval, mint hivatalos technikai partner.

A magyar atléták a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon viselték először a 4F sportruházatot, amely azóta már számos világversenyen bebizonyította, hogy mindenben megfelel a magyar atlétika elvárásainak!

„Az atlétáink visszajelzései alapján jó döntést hoztunk tavaly a ruházati technikai partner kiválasztásakor. A sportruházatok kényelmesek és mindenben megfelelnek az atléták igényeinek. Bízunk benne, hogy az előttünk álló versenyszezonban sikeres eredményeket érnek majd el a válogatott felszerelésekben atlétáink, kezdve a római Eb-szerepléssel és utána a párizsi olimpián!”

 – mondta Gyulai Miklós.

Galéria:

Fotók: Sportmenü / Kárpáti Balázs