Hétvégén Fradi-nap és Szeged-nap a Sport2-n

A Győri Audi ETO KC és a Telekom Veszprém után az FTC-Rail Cargo Hungaria és a MOL-Pick Szeged szurkolói is szavazhattak arról, csapataik melyik öt meccsét szeretnék megnézni a Sport2-n szombaton és vasárnap. Íme a program.

A sportcsatorna hivatalos honlapjának pénteki közlése szerint tény, hogy az elmúlt években a Győr és a Veszprém ért el nagyobb sikereket a Bajnokok Ligájában, de a kézilabdaszurkolóknak az a szerencséjük, hogy a Fradinak és a Szegednek is rengeteg csodálatos pillanatot köszönhetünk. A legjobbakat fel is idézi június 13-án és 14-én a Sport2. Szombaton a zöld-fehérek, vasárnap a kékek öt-öt meccse kerül képernyőre.

FTC-Rail Cargo Hungaria-nap:

Metz – FTC-Rail Cargo Hungaria: június 13., szombat 10:00, Sport2

Még 2017 januárjában történt, hogy a Fradi igazi bravúrgyőzelmet szerzett a Metz otthonában. A franciák addig hazai pályán veretlenek voltak a sorozatban, de a Fradit ez nem hatotta meg, és nyert 28-25-re.

Buducsnoszt – FTC-Rail Cargo Hungaria: június 13., szombat 11:45, Sport2

Szintén ez a szezon, szintén a második csoportkör. Óriási meglepetés volt az akkoriban, hogy a Buducsnosztnak jóformán egy másodpercre sem volt esélye a győzelemre hazai pályán a Fradi ellen. Mindig hatalmas bravúr győzni Podgoricában, de mi sem bizonyítja jobban a Fradi sikerének súlyát, mint az, hogy az ellenfél végül a Final4-ba jutott, és harmadik helyen zárta a BL-t.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Vipers Kristiansand: június 13., szombat 13:30, Sport2

Aki 2018-ban látta ezt a meccset, az azért, aki nem látta, az azért nézze meg! Talán nem is érdemes lelőni a poént, de a lényeg az, hogy az utolsó pillanatokat is nézze meg mindenki. Főszerepben Kovacsics Anikó, mellékszerepben Petur András és Tóth Tímea. Ez is egy olyan pillanat, amit sosem feledünk.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC: június 13., szombat 17:30, Sport2

A Győri Audi ETO KC 2019-ben megnyerte a BL-t, és a 2018-19-es kiírásban összesen két döntetlenje volt 18 győzelem mellett. Mindkét döntetlent a Fradi érte el az egyébként akkor is BL-címvédő győriek ellen. Talán mondanunk sem kell, hogy ez mekkora bravúr volt akkor a Fraditól, nem csoda, hogy a csapat szurkolói megnéznék ezt újra.

FTC-Rail Cargo Hungaria – CSM Bucuresti: június 13., szombat 22:00, Sport2

A Fradi 2019-20-as BL-szezonja picit halványabb volt a korábbi években megszokottakhoz képest. De ez nem azt jelenti, hogy nem volt elképesztő meccse a zöld-fehéreknek. A Bukarest ellen 10 góllal nyerni óriási fegyvertény, és ez a Fradinak sikerült.

(fotó: MOL-Pick Szeged / Dénes Balázs)

MOL-Pick Szeged-nap:

MOL-Pick Szeged – THW Kiel: június 14., vasárnap 11:00, Sport2

A Kiel az minden szezonban a Kiel. A 2015-16-os kiírásban is bivalyerős volt a német csapat, amellyel BL-nyolcaddöntőt vívott a Szeged. Az első meccsen fantasztikus játékkal, négy góllal nyerni tudott Juan Carlos Pastor csapata. Sajnos a visszavágón nem sikerült a továbbjutás, de a Kiel eljutott utána a Final4-ig, így ennek fényében is óriási fegyvertény volt ez a siker.

MOL-Pick Szeged – Barcelona: június 14., vasárnap 13:00, Sport2

A 2017-18-as szezonban a Szeged 31-28-ra legyőzte a csoportkörben a mindig bivalyerős katalán sztárcsapatot. Azt a Barcelonát, amely később a csoport második helyén végzett a Vardar mögött. Ötletes, taktikus játékra volt szükség ehhez természetesen, de tudjuk, a Szeged mindig képes ilyen győzelmeket szerezni.

MOL-Pick Szeged – PSG: június 14., vasárnap 15:30, Sport2

A Kiel és a Barca elleni győzelem mindig nagy dolog, de igaz ez a PSG-re is. A 2018-19-es szezonban a franciáknak egyetlen vereségük volt a BL csoportkörében, és azt Szegeden szenvedték el. Eszeveszett meccs volt egyébként, amely elkápráztatta a szegedi szurkolókat.

MOL-Pick Szeged – Barcelona: június 14., vasárnap 17:30, Sport2

A Szeged-nap utolsó két meccse már a 2019-20-as szezonhoz köthető. Az ellenfelek ismerősek lesznek, és ez nem véletlen. A Szeged csoportját a 2019-20-as szezonban a Barcelona nyerte (ezért lesz ott decemberben a Final4-on), és pusztán egyszer kapott ki. Naná, hogy ez is Szegeden történt. Még az első körben 31-28-ra nyert a Szeged.

MOL-Pick Szeged – PSG: június 14., vasárnap 22:00, Sport2

A csoport második helyén a PSG végzett (ő is megy a decemberi Final4-ra), és a három vereségéből kettőt a csoportelső Barca mért rá, a harmadikat pedig Szegeden szenvedte el természetesen. Mit mondhatnánk? A PSG nem nyerni jár a napfény városába…

 

Címlapfotó: Lendvai Róbert / lendvaifoto.com