Hétvégén startol a XIII. NN Ultrabalaton

Újból eldördül a startpisztoly Magyarország legismertebb futórendezvényén: hétvégén rendezik a XIII. NN Ultrabalatont.

2019-ben is tovább nőtt a résztvevői létszám, a tavalyi 11 ezer után idén 13 ezren vágnak neki a 221 kilométeres körnek. Az esemény népszerűségét mutatja, hogy mindössze 22 perc alatt telt be a jelentkezői létszám. A rendezvény névadó támogatója, az NN Biztosító a helyszíni programok mellett jótékonysági kezdeményezéssel is igyekszik motiválni 2019 futóhőseit.

A szervezők tájékoztatása szerint május 10-12. között rendezik meg a XIII. NN Ultrabalatont, Magyarország legismertebb és legnépszerűbb futórendezvényét. A hagyományoknak megfelelően idén is rekordszámú induló jelentkezett, ráadásul rekordgyorsasággal vált teltházassá az esemény. A tavalyi 11 ezer jelentkezőt is meghaladva 13 ezer futóval startol el szombaton az NN Ultrabalaton. Mindössze 22 perc kellett ahhoz, hogy beteljen a maximális létszám, míg ehhez 2016-ban 54 napra, 2017-ben 54 órára, 2018-ban pedig már csak 37 percre volt szükség.

A helyszínen számos program várja a futókat és az eseményre látogatókat a teljes hétvége során. Az NN váltópontjain, Balatonfüreden, Keszthely-Fenékpusztán és Balatonszéplakon mindenki felfrissülhet, próbára teheti szerencséjét és ellenőrizheti egészségi állapotát is. A rajongók emellett szelfizhetnek is a futó legenda, az NN Running Team tagja, Eliud Kipchoge életnagyságú képmásával ellátott fotófalnál, aki alig két hete nyerte meg negyedik alkalommal, rekordidővel a londoni maratont. A teljes körön további mintegy ötven váltóponton gondoskodnak majd a szervezők a versenyzők frissítéséről. Az esemény névadó támogatója, az NN Biztosító ezúttal is két futócsapattal, összesen 26 indulóval vesz részt a versenyben.

„Másodszor veszek részt indulóként az NN Ultrabalatonon, és azt kívánom minden résztvevőnek, hogy legalább olyan átható, pozitív élményekkel legyen gazdagabb ezen a hétvégén, mint amilyeneket én is átélhettem itt tavaly” – mondta Sztanó Imre, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: „Büszke vagyok, hogy immár ötödik éve vagyunk az NN Ultrabalaton főtámogatói, amely egyedi légkörével egyértelműen Magyarország legkedveltebb tömegsportrendezvényévé fejlődött az évek során. Ez a futás ünnepe, erre az alkalomra pedig ismét egy jótékonysági kezdeményezéssel is készültünk”.

Az NN Biztosító sajátfejlesztésű futóapplikációjában, a runaddict-ben a felhasználók a megtett kilométerekért pontokat gyűjthetnek, amelyeket különféle kedvezményekre válthatnak be. Az NN Ultrabalaton alatt azonban adományforintokra is válthatják pontjaikat a userek, amivel a biztosítón keresztül a SUHANJ! Alapítványt támogatják, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az alapítvány a sérült és fogyatékkal élő sportolni vágyókkal is megoszthassa a mozgás örömét.

Az NN Ultrabalaton Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyet egyéniben és váltóban, futva vagy biciklivel teljesíthetnek a résztvevők, amire legfeljebb 32 óra áll rendelkezésükre. A 2007-es indulás óta összesen 481  ultrafutó teljesítette legalább egyszer a távot, és idén is több mint háromszázan vállalták egyéniben a megmérettetést. A verseny 12 éves történetében eddig egyetlen olyan induló volt, Guilles Pallaruelo, aki az összes eddigi versenyen rajthoz állt és célba is ért, ezzel valóságos ikonjává vált az NN Ultrabalatonnak. Az NN Ultrabalaton légköréből a tavalyi verseny videója ad ízelítőt.