Hivatalos: Budaörsön folytatja Szöllősi-Zácsik Szandra

Kedden megszületett a megállapodás, a Budaörs Handball tizedik nyári igazolása a kétszeres KEK-győztes, magyar bajnok, Magyar Kupa győztes válogatott átlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra.

Új élet kezdődik számomra” – mondta el a Budaörs új játékosa, Szöllősi Zácsik Szandra. Sajnálta, hogy nem tudott elköszöni a játékosoktól, a szurkolóktól. Örül, hogy egy új közegben próbálhatja ki magát, a fiatal társainak pedig szeretné átadni a tapasztalatát. A következő szezonnal kapcsolatban annyit elmondott, hogy bízik benne, hogy nem lesz kérdés a bennmaradás.

A Budaörs az elmúlt idényt a 12., még épp bennmaradást jelentő helyen zárta.

Zácsik Szandra 2005-ben mindössze 15 évesen a Vác színeiben mutatkozott be a felnőttek közt. Nem sokkal később lecsapott rá a Ferencváros, ahol szintén nagyon hamar bizonyított, ráadásul újdonsült csapatával rögtön bajoki címet ünnepelhetett. 19 éves korára már a nemzetközi kupákban, a junior- és nem sokkal később a felnőtt válogatottban is kipróbálhatta magát. Másfél éves szlovéniai (Krim Ljubljana) kitérő után 2009 decemberben tért vissza a zöld-fehérekhez, ahol mindkétszer tagja volt a KEK-győztes csapatnak. Ezzel párhuzamosan a válogatottban is rendszeresen számoltak vele. 2014 márciusától családalapítás miatt átmenetileg szüneteltette kézilabdás karrierjét, egy évvel később életet adott Szöllősi Szabolcs válogatott kézilabdázóval közös gyermeküknek. A 2015/2016-os szezonban tért vissza a Fradiba és válogatottba egyaránt.

Mint ismert a válogatott játékos és a Ferencváros hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott, leigazolását kedden jelentette be a budaörsi klub.

SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra
Poszt: balátlövő
Születési hely, idő: Komárno, 1990. április 22.
Mezszám: 2
Magasság/súly: 183/70
Korábbi klubjai: Váci NKSE, FTC, RK Krim Mercator, FTC
Válogatottság: aktív felnőtt válogatott 2009-től

fotó: budaorshandball.hu

 

Vélemény, hozzászólás?