Hivatalos: Carlo Ancelottit elküldték a Bayerntől

Befejeződött az Ancelototti-korszak Münchenben.

A németországi hírek szerint komoly változás előtt áll a Bayern München, miután a szerdai BL-mérkőzésen a PSG 3-0-ra kikaptak. A csütörtöki napon eldőlt: a bajor klub menesztette Carlo Ancelotti vezetőedzőt.

Csapatunk teljesítménye a szezon eleje óta nem felel meg az elvárásoknak” – nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge. A Bayernt működtető gazdasági társaság vezérigazgatója a klub honlapjának elmondta: a párizsi mérkőzés világossá tette számukra, hogy változtatásokra van szükségük.

Mint ismert Carlo Ancelotti 2016- nyarán Pep Guardiolától vette át a szakmai munkát. Az első évben bajnoki címet szerzett a csapattal, viszont a Német Kupában nem jutottak döntőbe, a Bajnokok Ligájában pedig a későbbi győztes Real Madrid jelentette a végállomást a negyeddöntőben.

Az új szezont kezdte jól a bajor csapat. Jelenleg harmadik helyen állnak a Bundesligában. A váratlan eredmények és a mutatott teljesítmény miatt, változtatásra kényszerült a bajor sztárcsapat vezetősége.

Átmeneti időre a csapat jelenlegi másodedzője, Willy Sagnol irányítja a Bayernt. A bajorok korábbi francia játékosa 2014 és 2016 között a Girondins Bordeaux együttesét irányította.

Az új edző személyéről hamarosan döntés születik.

fotó: Alexander Hassenstein/Bongarts

Vélemény, hozzászólás?