Hivatalos: Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

Junior világbajnokkal bővült a Ferencváros női kézilabda-csapatának kerete.

Napok óta téma volt a szurkolók körében, hogy kivel, illetve kikkel erősíthet, majd a Ferencváros. A csapat edzője, Elek Gábor több helyen is elismerte, hogy dolgoznak az együttes megerősítésén. Nos, hétfőn bejelentették az első igazolást: a junior világbajnok, a dunaújvárosi Klujber Katrin szerdától a zöld-fehérek játékos lesz.

Elsőként a dunaújvárosi csapat hivatalos honlapja adta hírül, hogy Klujber Katrin távozik. Íme, a közleményük:

2018. 12. 10. napjával Klujber Katrin távozik a DKKA – Dunaújvárosi Kohász soraiból.

A DKKA és az FTC között –Klujber Katrin hozzájárulásával – megállapodás jött létre a játékos végleges átigazolására vonatkozóan, aki így az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatában folytatja tovább pályafutását.

Sajnáljuk, hogy kiváló átlövőnk távozik a csapattól, mindamellett büszkék is vagyunk, mivel saját nevelésű játékosunkról van szó, akinek – az átigazolásnak köszönhetően – lehetősége nyílik a hazai ranglista élmezőnyébe tartozó, többségében magyar játékosokból álló és nemzetközi játékokon is folyamatosan jelenlévő csapatban kipróbálnia magát.

A DKKA által kitűzött célok egyike, hogy magas színvonalú kézilabda utánpótlás-nevelő bázissá válva biztosítsa a dunaújvárosi versenysport fejlődését, gondozva a kiemelkedő sporttehetségeket, támogatva őket a tovább fejlődésben és előre lepésben. Nem akadályozzuk és nem akadályozhatjuk felnövekvő játékosainkat, amikor lehetőséget kapnak arra, hogy tudásukat, tehetségüket a tabella élén álló csapatok tagjaiként fejlesszék, a hazai csapatok legjobbjaiban szerepeljenek.

A felek az átigazolás, a játékjog végleges átruházásának ellenértékét nem kívánják nyilvánosságra hozni.

Klujber Katrinnak további eredményes játékot, hosszú és sikeres pályafutást kívánunk!

Ezután a Ferencváros hivatalos honlapján bejelentette, hogy 2018. december 12-től kezdődően Klujber Katrin másfél plusz kettő éves szerződést köt a zöld-fehérekkel.

A DKKA-tól érkező balkezes kézilabdázó 1999. április 21-én született, és fiatal kora ellenére a Dunaújváros egyik legjobbja volt már az előző szezonban is, amikor a negyedik helyen záró csapatának házi góllövőlistáján ötödik lett. A nyáron az emlékezetes junior világbajnokságon az aranyérmes magyar válogatott húzóembere volt, ötven góljával a legeredményesebb magyar lett, illetve a teljes mezőnyt figyelembe véve is csak négyen voltak nála jobbak ebben a mutatóban.

„Nagyon örülök, hogy újabb magyar tehetséggel, újabb junior világbajnokkal erősödik a Ferencváros, az pedig különösen fontos számunkra, hogy már most csatlakozik a kerethez – mondta Bognár László, a Ferencváros kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója. – Katrin az elmúlt években bizonyította, hogy nagyon tehetséges, és bízom benne, hogy a Fradiban még tovább fejlődik. Külön szeretném kiemelni, hogy hálásak vagyunk a DKKA-nak, amiért rendkívül korrekt tárgyalássorozaton lehetünk túl, végig segítőkészen álltak az ügyhöz, ezért valósulhatott meg a szezon közben Katrin klubváltása.”

A Fradi új játékosa, már nyilatkozott is a fradi.hu-nak.

„Tizenegy év után elhagyni a nevelőegyesületedet… Nem lehet könnyű.
Valóban, nehéz elköszönni, hiszen nagyon sok időt töltöttem a DKKA-nál, itt nőttem fel, a családom is itt él, de a helyén tudom kezelni, és talán jobban is élem meg a szituációt, mint azt vártam –magyarázta Klujber Katrin, aki szerdán másfél plusz kettő éves szerződést köt a Ferencvárossal. –Az első, Dunaújváros elleni mérkőzés azért biztosan furcsa lesz még, de remélem, nem passzolok majd a piros mezes játékosokhoz…

Akad azért bőven ismerős a Fradiban is, elég, ha a junior világbajnokainkra gondolunk.
Beszéltem is velük, amikor lehetőség nyílt a klubváltásra, kikértem a véleményüket, és szerencsére támogattak, azt mondták, jó döntést hozok, ha ide igazolok. Sőt, azt is megígérték, hogy segítenek mindenben, illetve néhányszor a felnőtt válogatott keretével is edzhettem együtt, szóval sokakat ismerek már.

Mire gondoltál, amikor megkeresett a Ferencváros?
Nagyon büszke voltam és vagyok rá, hogy Elek Gábor hívott, illetve, hogy úgy éreztem, valóban szüksége van rám. Igyekszem majd a munkámmal és a hozzáállásommal meghálálni ezt a bizalmat. Tizenegy éve kézilabdázom, de ilyen helyzetben még sosem voltam, ráadásul most egyből elég nagy lépcsőfokot kell megtennem. Most már kezdem felfogni, hogy a Ferencváros játékosa leszek, de épp itt az ideje, hiszen nem sokára munkába kell állni. Minden teljesen más lesz, nagy városba költözök és válogatott játékosok közé kerülök egy nagyon komoly klubhoz.

Mi lesz a legnehezebb?
Biztosan kell hozzá egy kis idő, hogy megszokjam a ritmust, de van pár hetem beleerősödni, mielőtt folytatódna a bajnokság. Bízom benne, hogy hamar befogad a csapat és sikerül helytállnom, aztán majd jöhet a Bajnokok Ligája. Nagy álmom válhat valóra, ha pályára lépek a BL-ben, s bár kicsit talán korán jön még, remélem, hogy sikerül segítenem a csapatnak.”

fotó: fradi.hu