Hivatalos: Marco Rossi hosszútávú megállapodást kötött az MLSZ-szel

A Magyar Labdarúgó Szövetség pénteken megállapodott a férfi válogatott szövetségi kapitányával, és a felek 2025 végéig szóló szerződést kötöttek, ezzel folytatva a megkezdett munkát, biztosítva a stabilitást a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott számára.

Az mlsz.hu péntek esti közlése szerint az olasz szakember, aki korábban magyar bajnoki címet szerzett a Budapest Honvéd együttesével, 2018-ban vette át a csapat irányítását. Tavaly a nemzeti együttes Bulgária és Izland legyőzésével kivívta a részvétel jogát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra, majd nagy meglepetésre csoportját megnyerve kvalifikálta magát az UEFA Nemzetek Ligája legmagasabb, A osztályába. Eközben eleget téve az elnökségi irányelvnek, Marco Rossi a rutinosabb játékosok mellé folyamatosan építette be a csapatba a fiatal, tehetséges labdarúgókat.

Marco Rossi opciós szerződése legkésőbb 2022 végén járt volna le, ám a mai egyeztetést követően hosszútávú megállapodás született: mindkét fél eltökélt, hogy 2025 végéig folytatódjon a megkezdett munka.

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs