Hivatalos: Mariama Signaté távozott Érdről

Mariama Signaté kétszeres világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó ellentmondásos körülmények között távozott az Érd HC női csapatától.

A 149-szeres francia válogatott balátlövő szombaton a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra, hogy szerződést bontott a klubbal.
A nyári szünet utáni visszatérést követően sajnos olyan dolgok történtek a klubban, amelyek számomra érthetetlenek és elfogadhatatlanok. Láthatóvá vált, hogy a klubtól az évek alatt megszokott gondoskodás, odafigyelés, pontosság sajnos átváltott gondatlanságba, nemtörődömségbe és figyelmetlenségbe” – írta.

Signaté kijelentette, a játékengedélyét nem váltották ki, így a bajnoki mérkőzéseken nem szerepelhetett, ráadásul magyarázatot, indoklást, hivatalos értesítést nem kapott ennek okairól.
Kaptam helyette megaláztatást, és olyan edzésprogramot, amit ha végigcsinálok, akkor egészen biztosan soha többet nem tudok nem csak kézilabdázni, de lehet, hogy még járni sem” – tette hozzá.

A balátlövő úgy vélekedett, az elmúlt négy idény során Érden nyújtott teljesítményével is rászolgált a becsületes, egyenes eljárásra, amennyiben nem tartanak igényt a játékára, illetve elárulta, valószínűleg ez pályafutásának utolsó idénye.

Az M4 Sport beszámolója idézi az érdi klub közleményét, amelyben megerősítik, hogy Signaté kezdeményezte szerződése felbontását, és leszögezik, hogy „a játékos sajnos nem tudott NB I-es szintre alkalmas versenyállapotba kerülni„.

(MTI)

fotó: Érd HC