Hivatalos: Megrendezik a 37. Lidl Balaton-átúszást

Június 29-én jön a 37. Lidl Balaton-átúszás.

A BSI csütörtöki közlése szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányának egyetértésével – a szervező bizottság úgy döntött, hogy a 37. Lidl Balaton-átúszást 2019. június 29-én, szombaton megtartják. 

A víz hőmérséklete reggel 24, délután 25 Celsius-fokos lesz.

Szombaton napos, száraz idő várható, a levegő hőmérséklete reggel 21, délután 27 Celsius-fok körül alakul.

Az esemény napjának reggelén a várható élénk szél miatt a Balaton vize hullámzó lesz, ezért a szervezők arra kérik
37. Lidl Balaton-átúszás résztvevőit, hogy a vízbe szállás előtt mérlegeljék, hogy úszásmúltjuk/úszástudásuk alapján alkalmasak lehetnek-e arra, hogy szeles időjárási viszonyok között ússzák át a Balatont, és döntsenek felelősen.

Eseményinformáció:

Úszótáv: 5200 m

Rajt: Révfülöp, a kikötő melletti labdarúgópálya
A rajthelyszín pontos címe: Révfülöp, Halász u. 7. (labdarúgópálya)

Cél: Balatonboglár, Platán Strand

Rajtolás időtartama:

8:00-12:00 óra között
Az első rajtolás időpontja attól függően módosulhat (korábbra és későbbre is tolódhat), hogy mikorra áll fel véglegesen a vitorlásokból kialakított biztonsági úszófolyosó.

Az első 10.000, helyszínen megjelenő, orvosi igazolással rendelkező, nevezési díjat befizetett és ezáltal úszó karszalaggal rendelkező személynek biztosítjuk az átúszáson való részvételt.

Szintidő:

Az átúszást legkésőbb 12 órakor lehet megkezdeni. A célba legkésőbb 16 óráig meg kell érkezni. Kérjük a lassan úszókat, hogy ne hagyják az utolsó pillanatra a rajtolást!
A fenti időpontok az időjárási helyzet változása következtében módosulhatnak (korábbra kerülhetnek), amiről a hatóságokkal történt egyeztetést követően a rendezőség dönt.
Az átúszás során kilométerenként úszópálya zárási időpontokat állapítunk meg. Az egyes kilométerekhez a lenti időpontokig meg kell érkezni. Az időtúllépés esetén az indulónak a záróhajóra köteles felszállni, azt csak a balatonboglári célnál hagyhatja el.

Úszópálya zárási időpontok a 12 órás rajt zárási időponttal számolva:
2 km-nél: 13:30
3 km-nél: 14:15
4 km-nél: 15:00

További információk a 37. Lidl Balaton-átúszásról a www.balaton-atuszas.hu honlapon.