Hivatalos: Sergio Pérez távozik a Racing Pointtól

Sergio Pérez közösségi oldalán hivatalosan is bejelentette, a 2020-as szezon végén távozik jelenlegi csapatától, a Racing Pointtól. Ami a folytatást illeti, jelezte, szeretne az F1-ben maradni, de egyelőre nincs B terve.

Régóta pletykáltak már róla, szerda este pedig maga Pérez jelentette be, az évad végén elhagyja a Racing Point csapatát, noha szerződése a következő két esztendőre is érvényes volna. Helyét minden valószínűség szerint Sebastian Vettel veszi majd át a jövőre már Aston Martinként szereplő alakulatnál – erről egyelőre nem érkezett hivatalos bejelentés.

A mexikói versenyző közösségi oldalán tette közzé saját hivatalos közleményét, melyben ismertette a távozás tényét, köszönetet mondott az istállónak, ahol 2014 óta szolgált, és röviden a jövővel kapcsolatos lehetőségeiről is szót ejtett.

„Üdv mindenki!” – kezdte levelét. „Az életben mindennek van eleje és vége. Hét közös év után az én és a csapatom jövője most, a szezon után a végéhez ér. Ez kissé fáj, miután itt voltam a nehéz időkben, melyekből együtt jöttünk ki, és nagyon büszke voltam arra, hogy megmentettük sok csapattársam munkahelyét” – utalt arra, hogy a 2018-as tulajdonosváltáskor neki is nagy szerepe volt Lawrence Stroll „hatalomátvételében”.

„A nagyszerű közös emlékek örökké velem lesznek, ahogyan a barátságok is megmaradnak. Mindig hálás leszek a lehetőségért, amit még Vijay Mallyától kaptam, aki hitt bennem, és lehetővé tette, hogy a Force Indiánál folytathassam az F1-es pályafutásomat. A jelenlegi vezetőségnek Lawrence Stroll-lal csak a legjobbakat kívánom a jövőre nézve. Főleg az Aston-projekthez” – folytatta.

„Nincs B tervem. Szeretném itt folytatni a versenyzést” – utalt az F1-re. „Ez viszont függ attól is, hogy találok-e egy projektet, ami motivál arra, hogy a folytatásban is mindent beleadjak körről körre. Szeretnék köszönetet mondani minden szurkolómnak, aki velem volt az előző 10 évben, és a családomnak is, akik végig mellettem álltak. A szponzoroknak, akik hittek a projektben, a csapatomnak, és Istennek, aki megáldott azzal a lehetőséggel, hogy átélhessem ezt a csodás kalandot, amit F1-nek hívnak” – hangsúlyozta.

„Nagyon remélem, hogy hamarosan jó hírekkel szolgálhatok majd, de most, egyelőre élvezzük ki együtt a hátralévő versenyeket. Ott lesztek a szívemben” – zárta sorait a tapasztalt versenyző, aki tehát hivatalosan is szabaddá vált, tehetős szponzorai, tapasztalatai és jó ajánlólevele (eredményei) révén pedig valószínűleg számos középcsapat számára érdekes opció lesz majd.