Hivatalosan is bemutatták a Fradi kamionját! – videó

A Groupama Aréna parkolójában lehullt a lepel a Ferencváros országjáró kamionjáról.

Az FTC hivatalos honlapjának közlése szerint a Ferencváros országjárása a Fradi minibusszal kezdődött hat évvel ezelőtt, ám az azóta eltelt idő és a szurkolói visszajelzések után elérkezett az idő, hogy a buszt, igazodva a Ferencváros nagyságához, egy nagyobb, imponzásabb, erősebb járműre cseréljenek. Így született meg a Fradi Kamion.

A Fradi Kamion a Groupama támogatásával pénteken 10.00 órakor mutatkozott be a sajtó képviselői előtt. A Ferencváros új országjáró járműve lenyűgöző méretekkel rendelkezik. A kamion 20 méter hosszú, 2,5 méter széles és 4,5 méter magas. A belső kialakítás során 1 tonna faanyagot, 200 méter acél zártszelvényt, több száz méter vezetéket és 3500 csavart használtak fel.

A monstrum meghajtásról egy bődületesen erős, 520 lóerős motor gondoskodik. A kamiont 600 négyzetméteren a Ferencváros színei, jelképei borítják kívül-belül. A Fradi szurkolói a sajtóesemény után 12.00 órától este 18.00 óráig maguk is megtekinthetik a Fradi Kamiont. A kamionban helyet kapott a Fradi Shop, emellett pedig a Fradi Múzeum is, ahol a klub múltjának és jelenének legemlékezetesebb pillanatait idézzik fel.

A jövőben a kamion múzeum részében egy-egy tematikus kiállítás fog helyet kapni. Az országjárás során a kamion megcsodálása mellett számos kísérőprogram kerül megrendezésre, mint például teqball, csocsó vagy épp bluebox-fotózás. Ez az országjárás már az esemény után megkezdődik, amikor a Fradi Kamion a Groupama Aréna elől elindul első útjára, hogy augusztus 15-én már Siófokon a nagystrand területén csodálhassák meg az emberek.

A turné első körben négy Balaton-parti várost érint: Siófok mellett Keszthelyen, Vonyarcvashegyen és Balatonalmádiban találkozhatnak vele a szurkolók. A kitelepüléseink pontos helyszínéről és időpontjáról a fradi.hu felületein tájékoztatják szurkolókat.

Nyíri Zoltán, a Ferencvárosi Torna Club ügyvezető alelnöke szerint a kamion nagyon sok örömet fog okozni a szurkolóknak. A minibusz is megmarad a flottában, de a kamionnal lehetőség nyílik a  nagyobb rendezvényeken való részvételre is. Az egyesület ügyvezető alelnöke külön megköszönte a Groupama Biztosító támogatását.

A Groupama azért támogatja a Fradi Kamiont, mert a Groupama Biztosító jelenleg is a klub, ezen belül is kiemelten a labdarúgócsapat támogatója, és egyben a futballstadion névadószponzora. A két cég együttműködésének kezdete még a korábbi stadion működésének idejére vezethető vissza, már ekkor sok közös akció és projekt valósult meg. A Groupama Biztosító ebben a jelenlegi és egyben egyedülálló kezdeményezésben is a Fradi mellett áll. A biztosító az öngondoskodás és a pénzügyi tervezés fontosságára akarja felhívni a figyelmet ezzel az eszközzel, melyben az érdeklődők számára ingyenes és a kötelezettségmentes pénzügyi tervezést nyújt.

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs