Holland szülinap magyar jégen!

Suzanne, crazy loving you!

Ki gondolta volna, hogy a hollandok női short track sztárja, Suzanne Schulting mindössze a 20. évét töltötte be hétfőn? A hazai szövetség tájékoztatása szerint a szervező bizottság csokitortával köszöntötte a születésnapos hölgyet a hétfői edzése után, miközben a The Art Copany „Susanna” című száma szólt a csarnokban, emlékeztetőül a hazai, rotterdami világbajnokságon elért sikerekre, ahol egy teli csarnok tapsolva szurkolt neki ennek a slágernek a ritmusára. Suzanne, crazy loving you!

Hogyan lett belőled rövidpályás gyorskorcsolyázó?

Gyorskorcsolyával kezdtem, de a kanyarvételi technikámon javítani kellett, ezért kezdtem el rövidpályán edzeni. Az utóbbi 4-5 évben folyamatosan fejlődik ez a szakág Hollandiában, és azzal, hogy érmeket szerzünk nő a népszerűsége is. Már az idősebb emberek is ismerik, de a gyorskorcsolya még mindig népszerűbb, aminek történelme van az országunkban. Még mindig gyorskorcsolyázónak tartom magam, de jelenleg a rövidpályás gyorskorcsolya a fő számom.

Mik a céljaid Budapesten?

Szeretnék minden versenyszámomban döntőbe jutni, mind egyéniben 1000 és 1500 m-en, mind a váltóval, és ha lehet éremmel távozni. Ezeket tekintem fő céljaimnak főként, mert tavaly az összetett világkupában 1000 m-en első helyezett, 1500 m-en pedig második voltam. Jó formában érzem magam, ami napról-napra egyre jobb lesz, úgy érzem, készen állok a versenyre.

Mit vársz az olimpián?

Nagyon elégedett lennék akár egy éremmel is. Ha úgy érzed, képes vagy érmet szerezni az olimpián, akkor ragadd meg az alkalmat, hiszen erre csak négyévente van lehetőség, és az nem számít, hogy egyéniben, vagy váltóban.

Jártál már Magyarországon, illetve milyennek találod a körülményeket?

12 évesen jártam már itt a Future Champions Trophy-n, de abból már csak annyira emlékszem, hogy szép volt a város. A körülmények összességében jók, persze a jég minősége a legfontosabb, ami nagyon jó, sokkal jobb, mint amihez az edzésen Hollandiában hozzászoktunk. Várom már, hogy itt versenyezhessek.

fotók: Róth Tamás / Sportmenü

Vélemény, hozzászólás?