Hornyák Dóra gyermek vár

A Vipers Kristiansand ellen még pályára lép Hornyák Dóra, aztán gyermekáldás miatt hónapokra felhagy az élsporttal.

A fradi.hu hétfői közlése szerint Hornyák Dóra a CSM Bucuresti ellen vasárnap délután elveszített összecsapáson is női kézilabdacsapat egyik alapembere volt, védekezésben szinte végig a pályán harcolt a Ferencváros sikeréért. A közeljövőben azonban gyermekáldás miatt a következő, Vipers Kristiansand elleni mérkőzés lesz átlövő számára az utolsó, amelyen pályára lép.

A Ferencváros jobbátlövőjén kívül minden bizonnyal az Érd beállója, a térdsérüléssel bajlódó Kisfaludy Anett is kimarad a válogatott keretéből az október 26-án kihirdetett névsorhoz képest. Rasmussen kedden hozza nyilvánosságra a szűkített keretet – írta az mti.

A válogatott a kontinenstorna előtt részt vesz a hagyományos Möbelringen Kupán, amelyre ezúttal az Oslóhoz közeli Fornebuban kerül sor. A magyar csapat jövő csütörtökön az Európa-bajnok norvégokkal, szombaton a világbajnok franciákkal, majd vasárnap a dánokkal mérkőzik meg.

A franciaországi kontinenstornán december 1-én Hollandia, 3-án Horvátország, 5-én pedig Spanyolország lesz a magyarok ellenfele, a csoport első három helyezettje jut a középdöntőbe.