Hősök, tovább főzünk! – folytatódik a Fradi jótékony akciója – videó

Folytatódik az FTC és az LSH közös „Hősöknek főzünk!” akciója. Május 1-től 2 héten át már napi 150 adag ebédet főzünk hétköznaponként a László kórháznak!

A zöld-fehérek közlése szerint a „Hősöknek főzünk!” akció keretein belül áprilisban minden nap meleg ebédet és tízórai péksüteményeket szállítottak a Groupama Aréna konyhájából a Szent László Kórház dolgozói számára.

Kezdeményezésüket folytatják, május 1-től további két héten keresztül hétköznaponként – kérésükre – már 150 adagot, hétvégéken és ünnepnapokon pedig 110 adagot biztosítanak az egészségügyi dolgozóknak. Az akcióhoz csatlakozott a Groupama Biztosító, mely az ételek és a hozzávalók finanszírozásában segít a második szakaszban.

A Groupama Aréna cateringes partnere, az Eventrend Group dolgozói az ebédet készítik és juttatják el a kórházba, a Pek-Snack Kft. pedig a tízórai étkezéseket segíti termékeivel.

Az akcióhoz május 1-től csatlakozik az Eisberg Hungary Kft. is, akik friss salátákkal egészítik ki az étkezéseket.

A Lagardère Sports Hungary Kft. és a Ferencvárosi Torna Club nagyra becsülik azokat az egészségügyi dolgozókat, akik ezekben az időkben is emberfeletti módon küzdenek mindannyiunkért a koronavírus-járvány elleni harcban. „Hiszünk abban, hogy ezekben az időkben az összefogás a legfontosabb, így ezzel az akcióval továbbra is szeretnénk támogatni a kórházi dolgozók példamutató odaadással végzett munkáját.” – olvasható a közleményből.

Márciusban az FTC vezetői és munkatársai, valamint labdarúgói, az első csapat edzői, továbbá a szakmai stáb tagjai 15 millió forintot ajánlottak fel a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak.

Ehhez a kezdeményezéshez később csatlakoztak az FTC jégkorong-, kézilabda- és vízilabda-szakosztályainak vezetői, szakemberei, sportolói, valamint munkatársai, akik 5-5-5 millió forintot, együtt tehát 15 millió forintot ajánlottak fel a koronavírus-veszély elleni küzdelem megsegítésére az Uzsoki Utcai Kórház Mobilitás Alapítványának.

A Groupama Arénát üzemeltető Lagardère Sports Hungary Kft. és munkatársai pedig 10 millió forintot utaltak át a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak.

 

fotó: fradi.hu