Hosszabbítás után győzött a Dunaújváros és a Fradi

Két mérkőzést rendeztek kedden a jégkorong Erste Ligában.

A vendég Ferencváros hosszabbításban legyőzte az éllovas MAC Újbudát a jégkorong Erste Liga keddi játéknapján – számolt be az MTI.

A találkozót követően a MAC vezetőedzője, Kangyal Balázs értékelte az összecsapást: „Ez egy érdekes mérkőzés volt, összességében ha a 65 percet kell értékelnem , akkor be kell vallanom, megérdemelte a Ferencváros ezt a két pontot. Mi az elején egészen okosan hokiztunk, kevesebb lövésből és helyzetből tudtunk elég nagy előnyt kovácsolni. De azért még mindig látszik, hogy sok 18-19 éves játékosunk van. Ezt nehéz kezelni, hogy több góllal vezetünk, kellő tapasztalat mega  rutin hiányzik. Egészen mélyre kerültünk a meccs vége felé, viszont a srácok kicsit megegyenesedtek. Tudtunk egyenlíteni és utána kivédekeztünk egy hátrányt  a hosszabbításban és utána eldönthettük volna a mérkőzést és az extra pontot. A végére pedig várható volt, már nagyon elfáradtunk. Nem nagyon tudtuk az összes játékost használni, egy létszámfölényes helyzetben elment a Fradi és belőtte. Azt mondtam az öltözőben a srácoknak, hogy nekünk az a legfontosabb, hogy hogyan tudunk minél jobban felkészülni a szezon hátralévő részében és jobb csapattá válni. Ez egy nagyon tanulságos mérkőzés volt, biztosan sokat lehet belőle tanulni. Tulajdonképpen még mindig nem sikerült senkinek mindket rendes játékidőben megverni. Nyilván ez is el fog jönni, de azt kell, hogy mondjam ez mutat a srácokben kellő tüzet és alázatot….” – idázte a vezetőedzőt a MAC.

A nap másik mérkőzése is a ráadásban dőlt el: a házigazda Dunaújvárosi Acélbikák csapata hiába vezetett többször is két góllal az UTE ellen, hosszabbításra kényszerült, és végül az NHL-t is megjárt kanadai Martin St. Pierre második találatával nyert.

A találkozót követően, így nyilatkozott a két szakvezető:

Dave Leger:Kissé érzelmes volt számunkra ez a mérkőzés, meglehetősen hullámzóan játszottunk. Megvolt a vezetés, de az UTE folyamatosan jött vissza. A véghajrá hasonló volt a MAC elleni meccshez, megint a hajrában kaptunk gólt, ezen javítanunk kell a jövőben. Kicsit frusztráltak voltunk a sok emberhátrány miatt, s ha rendre hátrányban kell védekezni, akkor nem tudunk támadni. Annak örülök, hogy az egyetlen emberelőnyünket beütöttük.

Virág Csaba:Nehéz ilyenkor bármit mondani, mert úgy érzem, hogy 61 percig rendben volt az, amit láttunk a jégen. Nyilván vannak hibák a játékban, s ezek benne is lesznek, de ezeket ma a Dunaújvárosi kegyetlenül ki is használta. Nagyon keményen dogoztunk, hogy vissza tudjunk jönni, kicsit hasonló volt a forgatókönyv, mint a két csapat budapesti meccsén. Látható, hogy van karaktere a csapatnak, az utolsó percben tudtunk egyenlíteni, szóval dolgozunk tovább, s várjuk, hogy kicsit bővüljön a keretünk, mert egy kicsit így csapágyasra vannak hajtva a fiúk.

Eredmények:
Dunaújvárosi Acélbikák-UTE 5-4 (2-0, 2-3, 0-1, 1-0), hosszabbítás után
MAC HKB Újuda – FTC-Telekom 5-6 (3-0, 1-3, 1-2, 0-1), hosszabbítás után

A tabella:
1. MAC HKB Újbuda 8 5 1 2 – 40-23 19 pont
2. Corona Brasov Wolves 5 3 1 1 – 20-12 12
3. FTC-Telekom 7 1 3 2 1 31-30 11
4. Sport Club Csíkszereda 5 3 – 1 1 28-22 10
5. DEAC 6 2 1 2 1 22-21 10
6. UTE 6 1 1 2 2 22-23 7
7. Gyergyói Hoki Klub 7 1 1 2 3 16-25 7
8. Dunaújvárosi Acélbikák 6 – 3 – 3 21-29 6
9. Opten Vasas HC 4 1 – – 3 9-17 3
10. Titánok 4 – 1 – 3 10-17 2