Hosszú Katinka két arany- és egy ezüstérmet szerzett szerdán Moszkvában

Hosszú Katinka két arany- és egy ezüstérmet nyert a rövidpályás úszó világkupa-sorozat moszkvai állomásának szerdai nyitónapján.

A vasárnap zárult budapesti világbajnokságot követően a háromszoros olimpiai és immár hétszeres világbajnok Hosszú szerdán 100 méter háton (55.65 másodperc) magabiztosan, míg 100 méter vegyesen nagy csatában (57.02 mp) győzött. 200 méter pillangón, ahol a táv közel háromnegyedéig vezetett, másodikként csapott célba (2:05.36 perc) a táv vb-ezüstérmese, a német Franziska Hentke mögött.

Hosszú csütörtökön csak 200 méter vegyesen szerepel a vk-sorozat első állomásán az orosz fővárosban. A világkupát érintő egyik legfontosabb módosítás ugyanis az, hogy egy úszó egy viadalon maximum négy egyéni számban indulhat. A korábbi években előfordult, hogy Hosszú Katinka, aki 2012 óta minden évben megnyerte a sorozat összetett pontversenyét, egy-egy állomáson tíz, vagy még annál is több számban állt rajthoz.

A szerdai nap utolsó egyéni számában, 50 méter gyorson Sarah Sjöström világcsúccsal diadalmaskodott: 23.10 másodperces idejével a holland Ranomi Kromowidjojo 23.24-es rekordját adta át a múltnak a svéd úszónő, aki Budapesten nagymedencében is megjavította a táv eddigi legjobbját (23.67 mp).

(MTI)

fotó: Hosszú Katinka sportolói facebook oldala

Vélemény, hozzászólás?