Hosszú világcsúcs közelben, Kozma kétszer javított országos rekordot

Hosszú Katinka saját, 4:19.46 perces világcsúcsához közeli idővel, 4:19.82-vel nyerte a 400 méteres vegyesúszást a rövidpályás világkupa-sorozat második állomásának első napján Berlinben.

Az MTI vasárnapi tájékoztatása szerint a másik magyar résztvevő, a pénzdíjas vk-szériában ezúttal debütáló Kozma Dominik 100 méter gyorson kétszer is megjavította az országos rekordot.

A 25 méteres medencében zajló németországi viadal honlapja szerint Hosszúnak csupán az óra volt az ellenfele, s végül – 36 századmásodperccel maradva el élete eddigi legjobbjától – világkupa-rekorddal nyert. A második helyezett, amúgy legerősebb európai vetélytársnak számító spanyol Mireia Belmonte csaknem három másodperccel később ért célba, mint a nagymedencében háromszoros olimpiai, hétszeres világbajnok magyar klasszis.

Berlinben élete első rövidpályás világkupa-indulását két országos csúccsal ünnepelte Kozma Dominik: az első számú hazai sprinter a 100 méter délelőtti selejtezőjében Takács Krisztián 47.31-es rekordját adta át a múltnak, majd a délutáni döntőben már saját friss legjobbját vitte még lejjebb, 46.93-ról 46.50 másodpercre. Ez a fináléban a negyedik helyhez volt elég.

Hosszú Katinka közössé oldalán megköszönte a szurkolók biztatását és ígérte legközelebb jobban fog úszni és akkor meg lesz a világcsúcs is.

Jelentkezem a szokásos érem-selfievel, remélem még nem unjátok! 
Köszönöm a biztató szavakat a moszkvai állomás után! Nagyon jól esett! Ma is csak egy számban indultam, 400 vegyesen úsztam a második legjobb időt valaha (Netanyaban 2015-ben úsztam 4 tizeddel jobbat, ami a világcsúcs). Nah majd legközelebb jobban sietek  
400 vegyes 4:19,86 1.hely

fotó: Katinka Hosszu

Vélemény, hozzászólás?