id. Gattyán Györgyöt választották a frissen megalakult Országos Teqball Szövetség első elnökévé

2020. június 27-én hivatalosan megalakult az Országos Teqball Szövetség (OTESZ), amelynek közgyűlése id. Gattyán Györgyöt választotta meg első elnökéül. A sportág hazájaként Magyarország szélesen kiterjedt Teqball klubhálózattal rendelkezik, mely az elmúlt években a sport fejlődésének és gyors hazai terjedésének alapjául szolgált. Az irányító szervezet részese lesz a Teqball hazai, illetve nemzetközi fejlődésének is egyaránt.

A szervezet keddi közlése szerint a Phoenix Teqball Academy, az ország legnagyobb klubja, valamint otthona két világbajnoknak is – Bányik Csabának és Blázsovics Ádámnak12 professzionális egyesülettel együttműködve segítette a hivatalos nemzeti szövetség megalakítását. A szervezet jól strukturált módon fog irányt mutatni a több mint 100 regisztrált Teqball játékosnak Magyarországon, miközben központi szerepe lesz a verseny-, valamint a bajnoki-rendszer kialakításában is.

A közgyűlésen id. Gattyán Györgyöt elnökké, Veres Pétert pedig alelnökké választották, és a szövetség Végrehajtó Bizottsága is megalakult. A Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) elnöke, Borsányi Gábor, alelnöke, Gattyán György, Végrehajtó Bizottságának elnöke, Huszár Viktor, valamint főtitkára, Marius Vizer Jr is jelen voltak az OTESZ alakuló közgyűlésén, melyet Budapesten rendeztek. A vezetői tisztségek megválasztására nyílt szavazás keretein belül került sor. A jelöltekre 12 magyar Teqball klub képviselői adták le szavazataikat. Ezt követően elfogadták a Szövetség Alapszabályát.

(Az Országos Teqball Szövetség (OTESZ) új vezetősége)

Ez a pillanat hihetetlenül fontos mérföldkő számunkra, hiszen tudjuk jól, hogy a Teqball egy 100%-ban magyar sportág, amely országhatárokon átívelő sportinnovációvá vált. Ugyanakkor továbbra is mindenekelőtt büszke magyarok vagyunk, és tudjuk jól, hogy a gyökerekhez ragaszkodni kell. Különösen azért, mert gyökerek nélkül semmi nem képes felnőni és termővé válni!

(Borsányi Gábor, a FITEQ beszél)

Az Országos Teqball Szövetségnek nem lesz könnyű dolga, hiszen a többi nemzet már most is követendő példaként tekint a magyarokra. Ugyan egyik oldalról ez bizonyos nyomást eredményezhet, a másik oldalról viszont fantasztikus lehetőség is kínál. A szervezet elnökét, id. Gattyán Györgyöt az állandó tenni akarás jellemzi, ami nála mindig megoldással párosul. Ezért is vagyok biztos az Országos Teqball Szövetség sikereiben. „A FITEQ-nek és az OTESZ-nek közös célja a sport általi értékteremtés, amihez egészséget, erőt, kitartást és sok-sok sikert kívánok!” – nyitotta meg a közgyűlést Borsányi Gábor, a FITEQ elnöke.

Az újonnan megválasztott elnök, id. Gattyán György – a Nemzetközi Teqball Szövetség társalapítójának és alelnökének, Gattyán Györgynek édesapja – a következőket mondta:

Mielőtt megalakult volna az Országos Teqball Szövetség, a Phoenix Teqball Academy-vel fáradhatatlanul dolgoztunk további versenyképes Teqball klubok alapításán Magyarországon. Ezeknek a kluboknak egészen mostanáig nem volt olyan összefogó vezér szervezetük, akitől iránymutatást várhattak. Nagyon örülök, hogy a szintén újonnan megválasztott vezetőséggel együttműködve hozzájárulhatunk a sport hatékony és gyors fejlődéséhez hazánkban.