Ifjabb Dobrovitz előrelépett maratonhajtásban

Ifjabb Dobrovitz József a szombati maratonhajtást ötödikként zárta, így összetettben hat helyet javítva nyolcadik a göteborgi négyesfogathajtó Európa-bajnokságon.

A kontinensviadal honlapja szerint apjának, a csapatban világbajnok Dobrovitz Józsefnek a második szám sem sikerült igazán jól, mindössze 19. lett, így összetettben hét helyet rontva szintén 19. a vasárnapi akadályhajtás előtt. Pedig az első két akadályban az egész mezőnyben ő volt a leggyorsabb, a problémát az ötödik akadály okozta, amelyet 20 hibaponttal hagyott el, de az utolsó, nyolcadikban is kapott kettőt.

Egyéniben a hollandok legendás hajtója, Ijsbrand Chardon állt az élre, ugyanis a pénteki díjhajtást követően maratonban is második lett. Előnye több mint négy pont a francia Edouard Simonet és a német Christoph Sandmann előtt. Az eddigi éllovas, szintén holland Theo Timmerman szombaton kilencedik lett, így visszacsúszott a negyedik helyre.

A csapatversenyben Magyarország, amely legutóbb bronzérmes volt, továbbra is hatodik, de a nyolcszoros világbajnok Lázár Zoltán sérülése miatt csak kétfős az együttes. A csapatverseny eredményébe minden országból a három lehetséges hajtó közül a két jobb eredménye számít. Az élen a címvédő hollandok állnak.

Vasárnap az akadályhajtással zárul az Eb.

Állás a maratonhajtás után:

egyéni:
1. Ijsbrand Chardon (holland) 147,37 hibapont
2. Edouard Simonet (francia) 151,50
3. Christoph Sandmann (német) 151,82
…8. ifj. Dobrovitz József 162,48
…19. Dobrovitz József 182,93

csapat:
1. Hollandia 299,05 hibapont
2. Németország 306,02
3. Belgium 319,74
…6. Magyarország 345,41

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?