Igazi otthon az elektromos E34-es!

Újra február, újra Budapest Boat Show! Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője ezúttal 2018. február 22-25. között várja az érdeklődőket a Hungexpo területén. Idén is jelen lesz a Bavaria Magyarország, amely a rendezvény legnagyobb méretű standján – ahol öt kiállított hajóval fogadják a hajózás szerelmeseit – igazi környezetbarát premierre hívja az érdeklődőket, ugyanis most mutatja be a tízéves születésnapját ünneplő cég a magyar közönségnek az elektromos hajók két képviselőjét, az E34-est és nagyobbik testvérét, az E40-est.

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint már csak néhány óra, és kezdetét veszi az idei Budapest Boat Show a Hungexpo területén. A február 22-25. között nyitva tartó hajókiállításról természetesen idén sem hiányozhat a Balaton és a tradicionális vitorlázás sem, ahogy a hagyományoknak megfelelően ismét jelen lesz a kiállítók között a Bavaria Magyarország. A cég ezúttal egy közös ünneplésre hívja az érdeklődőket a rendezvény legnagyobb, 432 négyzetméteres standjához, ugyanis a hajózás szerelmeseivel együtt szeretné megünnepelni a Bavaria Yachtbau 40., míg a magyar vezérképviselet tízedik születésnapját. Ráadásul ezt a közös ünnepet egyúttal összekötötte a cég az új BAVARIA E széria legújabb, teljes mértékben elektromos hajtással készült tagjainak, az E34-es és a nagy testvére, az E40-es hazai bemutatójával.

E34_02_2018_Budapest_Boat_Show_sportmenu

„A hajót kifejezetten a Balatonra fejlesztette a BAVARIA hajógyár, nagyon szorosan együttműködve a magyar képviselettel.  Az E széria egy teljesen új koncepció, ami a gazdaságos, környezetbarát és hatékony motoros hajókat jelenti, melyek kizárólag vízkiszorításos üzemmódban lehet használni, így tavi környezetben is sokkal használhatóbb, mint a nagy sebességgel száguldozó sikló testű motoros hajók” – árulta el a debütáló hajóról Lange Péter, a Bavaria Magyarország ügyvezetője.

A Bavaria elektromos hajóinak története egy teljesen új korszak kezdetét jelzik, és azonnal sikert arattak. Az E34 nagytestvére, az E40-es hajó – melynek szintén most lesz a hazai premierje – a 2017-es évben a düsseldorfi hajókiállításon a „Power Boat of the Year” címet nyerte el. Ezt követően került megtervezésre az új E34, amely modell teljesen elektromos hajtással a világon most először a Budapest Boat Show-n kerül bemutatásra. Egy hajó, a négy E jegyében: E, mint Electric (elektromos), E, mint Eco (környezetbarát), E, mint Efficient (hatékony), E, mint Emotion (érzelmeket kiváltó). A hajó mérete 34 láb, kereken 10 méter, ami a legideálisabb és legkeresettebb méret továbbra is Európa számos kikötőjében és különösen a Balatonon.

„Igazi családi jachtként lett kialakítva, a jövő generációi felé is irányul, hiszen igen hosszú élettartamra lett tervezve. Ráadásul ez a hajó egy úszó otthon, mint egy villa a lágyan ringatózó hullámokon. Legfontosabb újítás, hogy a hajó teljesen elektromos meghajtással rendelhető, a nagy hajógyártó cégek közül elsőként a világon! Nem dízel, nem hibrid, hanem száz százalékban elektromos hajtással” – tette hozzá az ügyvezető.

E34_03_2018_Budapest_Boat_Show_sportmenu

Nagyon fontos újítása a gyárnak és minden hajóba szériafelszerelésként beszerelésre kerül a Battery Management System, mely számítógépes rendszer minden egyes akkumulátor cellát külön-külön szabályoz és ellenőriz, és a legkisebb rendellenesség esetén az adott cellát kikapcsolja, így teljes mértékben megelőzhető az egész akkumulátor meghibásodása. Az új hajóhoz rendelhető napelem csomag, amivel a hajó használata biztonságosabbá és „zöldebbé” válik.

„Az új modell gyártásánál a Bavaria új technikai eljárást használ. A VacuTec nevű vákuuminfúziós technológiának köszönhetően a szendvicsstruktúra azonos szilárdság megőrzése mellett 20 százalékkal könnyebb, mint a korábbi eljárásokkal készített hajótestek. Kizárólag minőségi alapanyagokból, német precizitással Németországban készítenek mindent. Az eljárás merevebb és erősebb hajótest elkészítését teszi lehetővé, ami anyagmegtakarítást, és ezzel együtt kisebb környezeti terhelést jelent” – fogalmazott Lange Péter.

A két E hajóról többet a kiállításon tudhat meg minden érdeklődő, akik a Bavaria Magyarország központi ügyfélszolgálatának (info@bavaria.hu) segítségével is hozzájuthat belépőjéhez. Vállalatunk a számos látnivaló mellett nem feledkezik meg a vendéglátásról sem: a jó szó mellett a finom kávé sem hiányzik majd a Bavaria Magyarország standján. Váljon tehát közös ünneppé a Budapest Boat Show!

Fotó: Bavaria Magyarország