Íme a Fradi új hazai meze

A zöld-fehérek a szerdai BL-selejtezőben immáron az új hazai mezükkel lépnek pályára.

A Ferencváros és a Nike bemutatja labdarúgócsapat új hazai mezét a 2019/20-as szezonra – adta hírül kedden a fradi.hu.

Büszkén mutatjuk be szurkolóinknak csapatunk új mezét, most először három csillaggal! Labdarúgóink a szerdai, Ludogorec elleni BL-selejtező mérkőzésen már az új felszerelésben lépnek pályára.

A történelmet most írjuk, a történelmet veletek írjuk!

Új hazai mezünk inspirációját a 90-es évek divatja adta, mely a Bajnokok Ligája-szerepléssel az utóbbi évtizedek legsikeresebb időszaka volt labdarúgócsapatunk életében. A mez tradicionálisan zöld-fehér, keresztcsíkos mintázattal lett ellátva, dizájnját a klub a Nike-kal együttműködve alakította ki. A mez gallérján megjelenő 9 csík címerünkre, és így a IX. kerületre utal. A címerre felkerült a 3. csillag is, mely a 30. bajnoki címet jelképezi, és az idei évben, koronaként tornyosul a kettő korábbi fölé. Ez az egyedi megvalósítás ebben a szezonban lesz így.

Szeretnénk megidézni a 25 évvel ezelőtti sikert és szurkolóinkkal együtt írni tovább a Ferencváros történelmét!

Nike-technológia

A Nike Dri-FIT magas minőségű, mikroszálas poliészter anyaga az izzadtságot a mez külső felületére vezeti, ahol az gyorsan elpárolog. Ennek eredményeképpen a Dri-FIT technológiával készült felszerelés darabjai szárazon tartják a sportolót mozgás közben, így biztosítják számára a kényelmet. A stratégiai pontokon lézervágott lyukak és szellőzők segítik a levegő áramlását, így ott hűsítik a játékost, ahol a leginkább szüksége van rá. Az anyagkialakítás engedi lélegezni a testet, és szabad mozgást tesz lehetővé.

A számok szerelmeseinek is készültünk pár érdekes adattal, ami megmutatja, mitől ilyen különleges az új hazai mez. A Nike innovatív VaporKnit anyagának felhasználásával készült felszerelés darabjai 23%-kal könnyebbek és 12%-kal jobb szellőzést biztosítanak elődeiknél. A sortok 55%-kal rugalmasabbak, így fokozott mozgásszabadságot tesznek lehetővé. A játékosok visszajelzései után megalkotott sportszár egy speciális, vízálló fonál integrálásával 40%-kal könnyebb lett.

Fenntarthatóság az innováció terén

A Nike az újrahasznosított poliészter alkalmazásával a mezgyártás terén is a fenntarthatóságot helyezi a központba, így biztosítva a páratlan innovációt minimális környezetterhelés mellett.

Elérhetőség

Az új mezeinket a korábbi évekhez hasonlóan idén is két verzióban vásárolhatják meg szimpatizánsaink. Szurkolói kártyásaink 5 százalék, míg a 2019/20-as szezonra labdarúgóbérlettel rendelkező fradisták 15 százalék kedvezménnyel vehetik meg a termékeket. 

Szurkolói mezeink szerda reggeltől, míg az eredeti mezek a Ludogorec elleni meccs kapunyitásától, azaz 18 órától kaphatóak a Fradi Shopban és a webshopunkban egyaránt!”