Íme az FTC új mezei!

Új sportszergyártó, a Macron három teljesen egyedi mezt tervezett a rekordbajnok Ferencvárosnak.

Mint ismert a következő szezontól a Ferencvárosi Torna Club csapatai és sportolói az olasz sportszergyártó cég, a Macron ruházatát viselik majd.

A klub hétfői közlése szerint a 35-szörös rekordbajnok férfi labdarúgócsapat is új mezben lép pályára a 2024/25-ös idényben. A következő idényben is három mezben játszanak. Az új mezek teljesen egyediek lesznek a Ferencváros történelme, hagyományai és szimbólumai által inspirált grafikai elemeknek köszönhetően, amelyek úgy lettek megalkotva, hogy a játékosok és a szurkolók által egyaránt érzett identitás és összetartozás érzését kifejezzék.

hazai mez mintázatát a klasszikus függőleges zöld-fehér vonalak jellemzik. A gallért piros-fehér-zöld csíkok díszítik, a „Küzdeni mindig, feladni soha” mottó pedig megtalálható a nyak hátsó részén, valamint körbefut a gumírozott szegélyekkel rendelkező mez aljának belsejében is.

Az idegenbeli mez modern dizájnjának alapja fekete, felületét zöld, dinamizmust és az erőt szimbolizáló mintázat díszíti, a gumírozott szegélyeken zöld-fekete háromszög mintázat fut végig, a „Küzdeni mindig, feladni soha” mottó pedig megtalálható a mez aljának belsejében.

Az aranyszínű mez teljes felületét a klub jeligéit jelképező dombornyomott három E betű (Erkölcs, Erő, Egyetértés) díszíti, gallérja elegáns kinézetet kölcsönöz, a gumírozott szegélyeken egy fekete csík található.

A kapusmezek is ugyanilyen tervezéssel és feliratozással készülnek. Négy színben, narancssárga, sárga, szürke és türkiz színben viselhetik majd Dibusz Dénesék.

Mindhárom Macron Eco Fabrics és a kapusmezekről elmondható, hogy olyan fonalból készül, amely 100% PET újrahasznosított poliészter, és rendelkezik a Global Recycle Standard tanúsítvánnyal.

fotók: fradi.hu