Indulásra kész a magyar Eb-csapat

Szombaton, azaz április 17-én indul útnak a Balázs Krisztián, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám, Kállai Zoltán, Mészáros Krisztofer, Vecsernyés Dávid alkotta felnőtt férfi és a Kovács Zsófia, Székely Zója, Péter Sára, Bácskay Csenge összeállítású felnőtt női csapat az április 21-25. között megrendezésre kerülő bázeli torna Európa-bajnokságra.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára, a delegáció vezetője arról tájékoztatta a Magyar Torna Szövetség sajtócsapatát, hogy a mieink szombaton 04:30-órakor találkoznak a Liszt Ferenc Repülőtéren, onnan Amszterdamba, majd Bázelbe repülnek. A válogatott már a megérkezés napján edzeni fog, a férfiak 15:50-től, a nők 16:25-től. A hölgyeknél négy főt lehetett nevezni a kontinensviadalra, és szerenként négy mutatkozhat be. Kovácsék pódiumedzésére április 19-én kerül sor, a magyarok a 2. és a 3. csoportban szerepelnek, a 2. csoport talajon, a 3. gerendán kezd. A férfiaknál hat fő indulhat az Eb-n, de szerenként csak négy mutathatja be a gyakorlatát, a pódiumedzés április 20-án lesz, Vecsernyésék az 1. és a 2. csoportban lépnek a szerekhez, mindkét csoport talajon kezd.

Az Eb-n az első két napon a selejtezőket rendezik, innen a legjobb 24 versenyző, de országonként csak két fő, kerülhet be az április 23-i egyéni összetett döntőbe. A szerenkénti finálékba szintén a selejtezőből lehet kvalifikálódni, méghozzá szerenként a legjobb 8 tornász, de itt is csak két versenyző nemzetenként. A szerenkénti döntőket április 24-én és 25-én rendezik. Az Európa-bajnokság egyben olimpiai kvalifikációs viadal is, ennek részleteiről csütörtöki anyagunkban tájékoztatunk.

Ami a biztonsági előírásokat illeti, mindenkinek 72 órán belüli negatív PCR-teszttel kell megérkeznie Svájcba, a magyar csapatot itthon csütörtökön tesztelik. A helyszínen, a hét folyamán minden delegációtag, beleértve a bírókat is – április 20-án a hölgyek, illetve 21-én férfiak – újabb szűrésen esnek át. A kontinensviadalon mindenki számára kötelező az FFP2-es maszk viselése, kivéve a versenyzőknek az edzések és a verseny alatt.