Ismét felzúgnak a motorok a legendás vörös katlanban

Újra sorsdöntő viadalra kerül sor november 9-11. között a Nyirádi Motorsport Centrumban: megint együtt dübörögnek a vörös katlan arénában egy versenyhétvégén a tereprallye, a short track, a quad és a rallycross versenyzői. A Hídépítő Raid of the Champions mezőnye egyre bővül, a nevezéseket november 2-ig adhatják le a csapatok.

A szervezők tájékoztatása szerint november második hétvégéjén, 9-e és 11-e között végleg kiderül, hogy az idei tereprali bajnokságban ki lesz 2018 legjobbja az autósok, a kamionosok, a motorosok és quadosok között, illetve ki lesz a legjobb a MAMS Bioextra Buggy Open-en. És ha mindez még nem lenne elég a sportág szerelmeseinek: a Hídépítő Raid of the Champions versenyen a hazai viadal mellett a CEZ zárófutamát is itt rendezik meg. A verseny főszervezője, Garamvölgyi Zoltán nagyon örül annak, hogy a tereprallye versenynaptára megtartott egy ilyen legendás helyszínt.

„Minden bajnokság ezen a hétvégén záródik, és a legtöbb kategóriában még minden nyitott, már ami a végső győztest illeti. Éppen ezért kizárólag az lehet a célunk, hogy az összes induló szakág számára a lehető legmagasabb színvonalú versenyt rendezzük meg. Külön öröm a számunkra, hogy idén már névadó szponzora is lesz a versenynek, és a Nyirádi Motorsport Arénában mindenki nagy megelégedésére rendezhetjük meg, mintegy igazi autó- és motorsport fesztivált a Hídépítő Raid of the Championst” – jelentette ki Garamvölgyi.

Mert igazi fesztivál lesz a Hídépítő Raid of the Champions, abban mindenki biztos lehet. Ugyanis a tavalyi kezdeményezéshez hasonlóan idén is megrendezik a tereprali verseny mellett szombaton és vasárnap meghívásos és amatőr rallycross viadalt – a Racing Stars tehetségkutató versenysorozat utolsó futamát –, így a két szakág legjobbjait egyszerre láthatják az autó-, és motorsport szerelmesei. Ugyanakkor szintén ezen a hétvégén meghívásos short track betétfutam is lesz a quadosok számára Nyirádon.

Mind a tereprallye, mind pedig a rallycross számára nagyon jó lehetőség ez a közös rendezvény, hiszen együtt mutathatják meg magukat a technikai sportok szerelmeseinek, és a szervezők biztosak abban, hogy hosszú távon az ilyen versenyek nyújthatnak megoldást az autósport felmerülő problémáira. A Racing Stars sorozatnak ez a zárófutama, és ahogy a tereprali esetében, itt is több bajnoki cím csak most dől majd el Nyirádon. Úgy tűnik, minden szakágban komoly mezőny gyűlik össze, így remek küzdelmeket láthatnak majd a nézők. A csapatok figyelmét szeretném felhívni arra, hogy nevezni már csak november 2-ig, péntekig lehet” – árulta el Garamvölgyi Zoltán.

A főszervező egyébként rengeteget tesz a tereprali utánpótlásának kinevelésében is. Egyrészt a terepmotorozás iránt érdeklődő fiatalok számára teszteket, oktatást szervez, hogy azok megismerkedhessenek a sportággal, másrészt UP! néven egy olyan utánpótlás kategóriát hozott létre. Itt a versenyzéssel kacérkodó fiatalok alacsonyabb költségekkel, rövidített távon és egy nappal kevesebb ideig tartó, de mégis a profik által használt pályán, biztonságos keretek között tehetik magukat próbára.

„Nyirádon is megrendezzük az UP! viadalunkat, melyre azokat az érdeklődőket várjuk, akik korábban nem indultak tereprali versenyen, de szívesen kipróbálnák magukat akár nagyméretű XL Enduro motorral, vagy egy Side by Side buggyval” – fogalmazott a főszervező.