Ismét magabiztos győzelem a szlovákok ellen

Férfi válogatottunk a pénteki magabiztos győzelmet követően ismét nyerni tudott a szlovák nemzeti együttes ellen, a végeredmény ezúttal 36-26 lett. A magyar együttesből ezúttal Győri Mátyás és Topic Petar emelkedtek ki, akik egyaránt hat-hat gólt szereztek.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapjának vasárnapi beszámolója szerint az első magyar támadásból hétmérest sikerült kiharcolni, ám a büntetőt Máthé Dominik nem tudta értékesíteni, majd a kipattanót is hárította a szlovákok hálóőre. Ezután Győri, Ancsin és Nagy Bence is betalált kétszer, miközben Székely Márton több védést is bemutatott. A tizedik magyar gólt a 12. percben Sunajko Stefan szerezte egy egészpályás, üreskapus lövéssel, amelyet követően a szlovákok szövetségi kapitánya kikérte első idejét. A félidő további része hasonlóan folytatódott, a mieink a 20. perc végén már 14-7-re vezettek, de a szünetre kissé közelebb férkőzött az ellenfél (19-15).

A második játékrészt jobban kezdték a szlovákok, a hetedik percben Gulyás Istvánnak időt kellett kérnie, mivel 22-20-ra felzárkóztak Peter Kukucka tanítványai. Székely Márton dupla védést mutatott be, ám az ebből vezetett lerohanásból Ligetvári Patrik ellen belemenést fújtak, amely után már csak egyetlen gól volt a különbség a két együttes között. Topic percei következtek, a Balatofüred beállója négyszer volt eredményes, majd Máthé Dominik átlövésgóljával a 45. perc végén ismét ötgólos volt a magyar vezetés. 28-22-nél a szlovákok vezetőedzője újra időt kért, de ez nem sokat változtatott a játék képén. A hajrában Máthé Dominik négyszer is betalált, ezzel nagyban hozzájárulva a magabiztos, 36-26-os magyar győzelemhez.

A találkozót követően Gulyás István szövetségi kapitány és Győri Mátyás értékelte az összecsapást az mksz.hu-nak.

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: 

– Mindkét csapatnak gratulálok, hogy megúsztuk sérülés nélkül ezt a feszített hetet. Nekünk az volt a legfontosabb, hogy minden játékosunk tudjon lehetőséget kapni, valamint hogy megtiszteljük az ellenfelünket azzal, hogy odatesszünk magunkat. A saját oldalunkról azt nagyon fontosnak tartottuk, hogy a sikeres vb-szereplés után folytassuk az elkezdett utat és úgy teljesítsünk, ahogy a szurkolók és mi is elvárjuk azt magunktól.

 

Győri Mátyás, a magyar válogatott irányítója: 

– Az első és legfontosabb az, hogy tudtunk játszani, tekintve a jelenlegi helyzetet a világban. A másik pedig, hogy nem sérült meg senki és le tudtuk játszani ezt a két meccset. Nagyon koncentráltan és nagy elánnal kezdtünk, de szeretnék gratulálni a szlovák csapatnak, mivel ki tudták használni, hogy körülbelül tizenöt percig nem koncentráltunk megfelelően. A második játékrészben nálunk jöttek a friss játékosok és utána már nem volt kérdés, hogy melyik csapat fogja nyerni a mérkőzést.

EHF EURO CUP, 4. forduló
MAGYARORSZÁG-SZLOVÁKIA 36-26 (19-15)
Győr, játékvezetők: Ozren, Mirko.

MAGYARORSZÁG: Székely, Bősz (kapusok), Ancsin 5, Bóka, Győri 6 (3), Hanusz, Hornyák 1, Ligetvári, Máthé 7, Nagy 2, Sipos, Sunajko 5, Szita 2, Topic 6, Vajda 2.
Szövetségi kapitány: Gulyás István.

SZLOVÁKIA: Chupryna, Konecny, Bogar 2, Briatka 1, Briatka 1, Burnazovic, Hruscak 9 (6), Ivanytsia, Kucsera, Machác 5, Mikita, Rabek 5, Rakus, Recicar 1, Slaninka 1, Urban 1.
Szövetségi kapitány: Antl Radoslav.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/6.

Korábbi eredmények:
Magyarország-Spanyolország 32-29
Horvátország-Magyarország 31-27
Horvátország-Spanyolország 31-28
Szlovákia-Spanyolország 18-30
Szlovákia-Magyarország 30-15

Az EURO CUP állása:
1. Magyarország 6 p (+24, 4 mérk.),
2. Horvátország 4 p (+7, 2 mérk.)
3. Spanyolország 2 p (3 mérk.)
4. Szlovákia 0 p (2 mérk.)

fotók: MKSZ