Itt nézheted a wimbledoni teniszmeccseket

Idén az Eurosport 2 adja a legendás, füves versenyt.

Hosszú idő után idén újra az európai sportcsatorna adja a wimbledoni meccseket. Ugyanakkor, csak az Eurosport 2-ön lesznek láthatóak a mérkőzések. Ennek okairól az Eurosport honlapján bővebben kifejették.

Sok teniszrajongót évről-évre váratlanul érint, hogy a másik három Grand Slam-tornával ellentétben Wimbledont az Eurosport csak egy csatornán, az Eurosport 2-n közvetíti. Érthető, hogy a kétcsatornás közvetítésekhez szokott nézőket ez zavarja, hiszen így kisebb óraszámban láthatják a füvespályás GS-t a televízióban.

A wimbledoni tenisztorna közvetítési jogát ugyanis a csatorna nem teljes Európára vette meg, azaz nem páneurópai jogot vásárolt (mint például az összes többi Grand Slam-tornára, a háromhetes kerékpáros körversenyekre vagy éppen a snooker világbajnokságra), hanem csak Európa bizonyos országai, köztük Magyarország számára

Tehát míg Magyarországon az Eurosporté a wimbledoni közvetítési jog, addig például Spanyolországban, Franciaországban vagy Nagy-Britanniában nem. Mindez azt jelenti, hogy amíg egyes országokban füvespályás teniszt láthatnak a nézők két héten át, addig más országokban teljesen más az adásmenet. Ez két különböző adásprogramot jelent, viszont az Eurosport 1 adását nem lehet „ketté bontani”, hiszen ezen időszak alatt egy másik páneurópai jogként megvásárolt sportesemény zajlik, a Tour de France. 

Az Eurosport így csak az Eurosport 2 adását tudja „ketté bontani”, ami praktikusan azt jelenti, hogy ebben a két hétben a wimbledoni adás „ráül” a hagyományos Eurosport 2 programjára azokban az országokban, amelyekre megvásárolta a jogot a vállalat. Ez egy különálló, úgynevezett Eurosport 2 ablakot jelent, amit erre a két hétre nyitnak ki, így a magyar kábelszolgáltatók ezt a kéthetes wimbledoni ablakot teszik bele a csatornakínálatba.(Ha ezt valaki mégsem tapasztalja, kérjük mindenképpen jelezze kábelszolgáltatójának!)

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az Eurosport az online közvetítési jogokat is megvásárolta Magyarország számára, így az Eurosport Player szolgáltatásunk révén két héten át minden pálya, minden mérkőzése élőben és utólag visszanézve is figyelemmel követhető! 

Az Eurosport Player szolgáltatás havi díja 4.99 euró, azaz körülbelül 1500 Ft, így azoknak a teniszrajongóknak, akik nagyobb terjedelemben és saját választás alapján szeretnék figyelemmel követni a wimbledoni tenisztornát, ajánljuk, hogy akár csak egyetlen hónapra is előfizetve élvezzék ki a szolgáltatás minden előnyét, nagyjából egy lángos áráért. 

Mindeközben az Eurosport 2 a következő két hétben minden nap a teljes napi program ideje alatt folyamatosan közvetíti a legfontosabb, legérdekesebb mérkőzéseket magyar nyelvű kommentárral.

A  133. wimbledoni teniszbajnokságon két magyarnak, Fucsovics Mártonnak és Babos Tímeának is szurkolhatunk. Marci egyéniben, míg Timi párosban fog szerepelni a tornán.