Itt van a Fradi első téli szerzeménye – Habib Maïga aláírt a zöld-fehérekhez

Az elefántcsontparti válogatott védekező középpályás a francia élvonalból érkezik.

Az FTC örömmel jelenti be a 2023/2024-es idény téli átigazolási időszakának első érkezőjét: a francia első osztályban szereplő FC Metz 28 éves védekező középpályása, Habib Maïga férfi futballcsapatunk színeiben folytatja pályafutását! Az alábbiakban bemutatjuk legújabb labdarúgónkat – adta hírül csütörtökön este a klub honlapja.

Így mutatja be a játékos a fradi.hu.

Pályakép

Habib Maïga 1996. január 1-jén született az elefántcsontparti Gagnoa városában. A labdarúgás alapjaival a helyi klubban, az SC Gagnoa csapatában ismerkedett meg, innen szerződtette 2015 januárjában a francia Saint-Étienne, amelynek először a B-csapatában szerepelhetett. Az első szárnybontogatások után Maïga 2017 márciusában került fel a nagycsapathoz, amelyet 2018 februárja és 2018 júniusa között elhagyott, ekkor kölcsönben az orosz Arsenal Tulánál szerepelt. A visszatérést követően újabb kölcsönadás következett, a Saint-Étienne a következő idényre átadta Habib Maïga játékjogát az FC Metznek. A kölcsön leteltével a Metz végleg megvásárolta Maïgát, aki azóta a metziek játékosa volt.

Az évek során Maïga az orosz élvonalban 1, a francia második vonalban 47, a francia első ligában pedig 99 alkalommal szerepelt. Az FC Metz színeiben a most futó idényben hétszer jutott szóhoz, legutóbb december 20-án, a Paris SG ellen játszott 62 percet.

Érdekesség, hogy a franciáknál a legutóbbi vezetőedzője a marosvásárhelyi születésű szakember, Bölöni László volt.

Habib Maïga megfordult Elefántcsontpart U16-os, U17-es és U23-as válogatottjában is, a felnőttek között 2019. szeptember 6-án debütált. Azóta összesen 13-szor ölthette magára hazája címeres mezét, legutóbb a 2022-es Afrikai Nemzetek Kupáján számítottak rá.

Először a FradiMédiának nyilatkozott:

NÉVJEGY

Habib Maïga

Teljes név: Digbo Gnampa Habib Maïga

Születési hely, idő: Gagnoa (Elefántcsontpart), 1996.01.01.

Állampolgársága: elefántcsontparti

Posztja: védekező középpályás

Korábbi klubjai: SC Gagnoa, Saint-Étienne B, Saint-Étienne, Arsenal Tula, FC Metz

Válogatottság: Elefántcsontpart, 13 mérkőzés/0 gól

fotó: fradi.hu