Itthon a férfi sikercsapat!

Tapsvihar és ujjongás közepette érkezett meg Budapestre kedden este a férfi tornászok mersini Európa-bajnokságáról a sporttörténelmi érmeket szerző Bátori Szabolcs, Kiss Balázs, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid alkotta felnőtt és a Balázs Krisztián, Dobrovitz Ádám, Kovács Márton, Molnár Botond és Závory Szilárd összeállítású junior csapat.

A Magyar Torna Szövetség hétfő esti beszámolója szerint a pandémia ellenére is sokan várták a Liszt Ferenc repülőtéren a sikercsapatot, edzők, sportvezetők, családtagok és a média képviselői is, természetesen a járványügyi szabályok betartásával. Óriási óváció fogadta a magyar válogatott tagjait, akik soha nem látott eredményeket értek el Törökországban, egy arany-, egy ezüst- és három bronzérmet szereztek.

Történelmi siker: Balázs Krisztián junior Eb-bronzérmes!

Újabb történelmi siker: férfi csapatbronz a torna Eb-n!

Puskás Jenő utánpótlás szövetségi kapitány, aki itthonról segítette az együttest, külön gratulált a junioroknak, az Európa csúcsára érő Balázs Krisztiánt és edzőjét, Nagy Zoltánt pedig virágcsokorral köszöntötték.

(A friss junior Európa-bajnok Balázs Krisztián, fotó: MATSZ / Freschli József)

Győrből egész különítmény érkezett, közöttük a jelenleg sérüléssel küzdő válogatott tornász, Kardos Botond is. A repülőtéren természetesen az érmek is előkerültek, és a fotózkodás sem maradhatott el.

Újabb siker: Balázs Krisztián junior Európa-bajnok, Molnár Botond Eb-bronzérmes talajon!

Mint ismeretes, a felnőtt válogatott csapatbronznak örülhetett Törökországban, a junior együttes a csapatok versenyében a második helyen zárt, a juniorok között Balázs Krisztián egyéni összetettben a dobogó harmadik fokára állhatott, a szerenkénti döntőkben Molnár Botond talajon lett bronzérmes, míg a koronát Balázs Krisztián tette fel a magyarok szereplésére nyújtón megszerzett Európa-bajnoki címével.

Torna Eb: Pontszerző helyek a felnőtt férfiaknál

fotó: MATSZ/Freschli József