Ivkovics: több mint ötszáz üzenetet kaptam

Szerdán még mindig a keddi diadal hatása alatt volt Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda Európa-bajnokság legjobb 16 csapata közé jutott magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Olyan mintha újabb gyermekem született volna, kavarognak bennem az érzések. Boldog vagyok, hogy a csapatunk egy egész országot boldoggá tudott tenni, még mindig nagyon nehezemre esik feldolgozni ezt a sikert, pedig már sok nagy csatát megjártam” – mondta az MTI-nek szerdán a szakvezető, akinek tanítványai kedden a románok 80-71-es legyőzésével biztosították be negyedik helyüket a C csoportban, s ezzel egyben a továbbjutást az isztambuli nyolcaddöntőbe.

A kapitány elmesélte, hogy hajnali három óra körül került ágyba, de még akkor sem tudott elaludni, így fel s alá járkált a hotelszobájában.

Reggelre legalább ötszáz üzenet várt a telefonomban, ami szintén nagyszerű érzés. Kíváncsi lennék, hogy hányan látták a tévében a meccsünket, hogy vajon hány embert tudtunk mobilizálni” – vetette fel Ivkovics, majd rátért a spanyolok elleni mérkőzésre. Erről kifejtette, mindenképp szeretnének közös csapatfotót a sztáralakulattal, elvégre a magyar együttesben ez nagy szó lenne azoknak, akik még a kezdőötösbe sem férnek be a klubjaikban.

Igazából a spanyolokon múlik, hogy mennyire lesz élvezetes a meccs. Ha komolyan vesznek minket, akkor megesznek” – tette hozzá tréfásan.

A nemzeti csapat legjobb dobója, Vojvoda Dávid is arról szólt, hogy soha nem kapott még ennyi gratuláló üzenetet.
Szolidan ünnepeltünk az este a családtagokkal, barátokkal” – elevenítette fel a keddi nap végét a szolnoki játékos.

Ami a válogatott szerdai programját illeti, edzés helyett ezúttal a pihenésé a főszerep: a játékosok szabadnapot kaptak, s a legtöbben városnézésre indultak.

A spanyolok elleni meccsre csütörtökön 16.15 órakor kerül sor a Polyvalent Arénában.

(MTI)

fotó: MTI

Vélemény, hozzászólás?