Izgalmas hétvége előtt áll Tassi Attila

32 versenyző, Mike Halder, +40 kilogramm kompenzációs súly – csak néhány adat a TCR Europe utolsó, barcelonai futamainak érdekességei közül, ami Tassi Attilát illeti. A szezon végére kiéleződött a verseny az élmezőnyben, így kemény viadalokra számíthatunk a hétvége folyamán.

A Hell Energy tájékoztatása szerint megkezdődött a Túraautó-Európa-bajnokság utolsó versenyhétvégéje, melynek Barcelona ad otthont. Az izgalom a tetőfokán a végső verseny előtt, ugyanis az élmezőnyben nagyon szoros az állás. Tassi Attila jelenleg mindössze 11 ponttal van lemaradva a harmadik helyen álló Dusan Borkovictól, csapata, a HELL ENERGY Racing Team with KCMG pedig csupán 7 pontos hátrányban van az első helyen álló Target Competition csapatával szemben.

A HELL ENERGY csapatára ugyan 40 kilós kompenzációs súlyt szabtak – így a Hondák lesznek majdnem a legnehezebbek –a kiélezett helyzet miatt erősítésként a teamhez egy harmadik pilóta, a TCR Germany kiváló versenyzője, Mike Halder csatlakozott. A csapatnak így nagyobb esélye lehet a győzelemre, illetve a német pilóta Tassi és csapattársa, Josh Files segítségére is lesz. A végeredményt viszont nagyon nehéz lenne most megjósolni, ugyanis több csapat is csatasorba állított világklasszis versenyzőket, így a mezőny 32 fővel rajtol el a szombat késő délutáni első futamon.

Tassi_Attila02_Barcelona_TCR_Europe2018

„Fogalmam sincs, mi lesz a hétvége végeredménye. Nagyon sokan állunk rajthoz, olyan nagy nevek is, mint Michelisz Norbi, akik simán megváltoztathatják a mostani felállást, szóval szerintem bármi megtörténhet, így nem is akarok tippelgetni, ki hol fog végezni a versenyben. Nyilván szeretnék dobogós helyezést elérni az összesített versenyben is, de most elsősorban jól akarom érezni magam, mert ez lesz az év utolsó versenyhétvégéje, utána viszont nagyon sokáig nem látjuk a kockás zászlót. Ráadásul jövőre érettségizek, így a következő hónapok a tanulásról fognak szólni. Ezért is fontos most, hogy ki tudjam élvezni minden kanyart a spanyol pályán.” – mondta Tassi Attila.

A hétvége menetrendje:

Péntek:
11:55 – 1. szabadedzés
16:05 – 2. szabadedzés

Szombat:
11:45 – időmérő edzések
17:30 – 1. futam

Vasárnap:
15:55 – 2. futam

Az első futamot a Sport 2, a második futamot a Sport 1 TV közvetíti élőben.

 

fotó: Hell