Jöjjön a sportági vezetés új generációja!

Nátrán Roland olyan elnökséggel folytatná a munkát a Magyar Asztalitenisz Szövetség élén, amely a sportági vezetés új generációját testesítené meg.

A MOATSZ tavasz végére tervezett tisztújító közgyűlésén nemcsak az elnök, hanem az elnökség tagjainak személyéről is döntés születik – számolt be a magyar szövetség.

„Kifejezett boldogsággal tölt el, hogy gyakorlatilag csak olyan szakemberek kaptak jelölést alelnöki pozícióra vagy elnökségi tagságra, akik biztos, hogy hozzátesznek az asztaliteniszhez, tehát nincs olyan a jelöltlistán, akivel ne tudnám elképzelni a közös munkát – mondta az elnöki tisztségért újrainduló Nátrán Roland. – Mégis van a fejemben egy ideálisnak mondható elnökség, amelyet nem is feltétlenül a személyek írnak le, sokkal inkább a munkához való hozzáállás, illetve a habitus. Ez pedig egy olyan elnökség, amely kifejezetten ambiciózus a magyar pingpong fejlesztését illetően, minden tagja tesz ezért a fejlődésért a hétköznapokban is a saját területén.”

A szövetség elnöke szerint heterogén elnökség folytatja majd a munkát, amelynek soraiban lesz képviselője az extraligás kluboknak és a megyéknek is, lesz benne jogász, pénzügyi szakember vagy éppen edző is.

„Azt szeretném, ha ez az elnökség a magyar pingpongvezetésnek egy új generációját is bevezetné a sportági menedzsment világába, és a magyar asztalitenisz hosszú távon tudná biztosítani a fejlődését ezekkel a fiatal, ambiciózus szakemberekkel” – jelezte Nátrán Roland, hogy egyfajta vérfrissítést is remél a tisztújítástól.

Az utóbbi években igen sűrűn váltották egymást a szövetség főtitkárai, ám az elnök ebben semmi kivetnivalót nem talál, sőt. Kiemelte, hogy Stocker Miklóst a sportállamtitkárság csábította el tőlük egy felsővezetői pozícióval, Paár Dávid a családját előtérbe helyezve elköltözött Budapestről, és azóta is egyetemi oktatói karriert folytat, az államigazgatási múlttal és közgazdasági, pénzügyi ismeretekkel rendelkező Felegyi Gábor pedig megfelelő főtitkár volt ahhoz, hogy a budapesti világbajnoksággal  és veterán Európa-bajnoksággal meg tudjuk küzdeni. Ezt az élet bizonyította, hiszen őt a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség csábította el, és ma már az ITTF versenyigazgatója.

„Büszkék lehetünk arra, hogy a Magyar Asztalitenisz Szövetségben dolgozó szakemberek a munkájukkal és a mögöttük álló magyar asztalitenisszel olyan sikeressé válhattak, hogy Magyarországon és külföldön meghatározó feladatokat láthatnak el” – utalt a MOATSZ korábbi főtitkáraira Nátrán Roland, aki szerint a posztot jelenleg betöltő Lajtai Kristóf sem kivétel e tekintetben, hiszen ő is tett egy minisztériumi kitérőt, több évig dolgozott a sportállamtitkárságon, az asztaliteniszhez pedig évtizedek óta kötődik.

http://sportmenu.hu/meg-gyorsabb-palyara-allnanak/