Jól halad Miklós Edit felkészülése a következő szezonra

Jól halad Miklós Edit alpesi síző felkészülése a következő szezonra.

A januárban térdszalag-szakadást szenvedett sportoló csütörtökön az MTI-nek elmondta, egyelőre Csíkszeredában készül a versenyidényre. Ausztriában élő erőnléti edzője, Zakariás Zsolt kéthetente jön Csíkszeredába, hogy „felfrissítsék” az edzésprogramot. Ez azt jelenti, hogy egyre több és nehezebb gyakorlatot kell végeznie.

A 29 éves Miklós Edit megjegyezte, napi két alkalommal tölt két-két és fél órát az edzőteremben, és kerékpározással is erősíti a lábizmait. Hozzátette, a futást még nem javasolták orvosai, ugyanakkor a gumis kötés, amit a térdén visel, már csak a biztonságérzetét növeli. Azért tartotta szerencsésnek, hogy Csíkszeredában készülhet, mert nem kell órákat eltöltenie a forgalomban az otthona és az edzőterem között.

A sportoló elmondta, augusztus második felében Svájcba utazik, ahol egy gleccser sípályáin kezdi el a havas edzéseket. Ezelőtt még egy alapos orvosi ellenőrzésen is átesik.

Úgy tervezzük, hogy az elején csak szokom a havat, a sízést, aztán fokozatosan növeljük a tempót. Azt szeretnénk, hogy szeptemberben már keményen tudjak edzeni” – jelentette ki Miklós Edit. Hozzátette, szeretne már az első lesikló világkupa-futamon részt venni, amit december első hétvégéjén tartanak. A fő célnak azonban azt tartotta, hogy „110 százalékos teljesítményt” nyújtson februárban a dél-koreai Phjongcshangban sorra kerülő téli olimpián.

Miklós Edit szerdán a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében Tusnádfürdőn találkozott a rajongóival.

A magyar síző – aki kétszer állt már dobogón világkupaversenyen – január 15-én az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett lesikló verseny edzésén nagyot esett. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, hogy a jobb térdében a keresztszalag-szakadás mellett egy csontdarab letört, továbbá porcsérülést is szenvedett, illetve a bal térdében is sérültek a szalagok.

Az alpesi sízők világkupa-sorozata október végén rajtol, november végén rendeznek először gyors számokat, míg az ötkarikás játékok február 9-én kezdődik.

(MTI)

fotó: Sportmenü / Róthfotók

Vélemény, hozzászólás?