Jön a BSI első virtuális versenye: a Riska virtuális futóhétvége!

Sehol a világon nem lehet most nagy létszámú tömegsporteseményt, futóversenyt szervezni és a korlátozások még egy ideig mindenhol érvényben is maradnak. Mindenki keresi a túlélés módját, hiszen padlóra került a sportesemény szervező iparág.

A BSI hétfői tájékoztatása szerint egy pár éve már létező, de csak kevesek által választott versenyforma, az úgynevezett virtuális vagy online futóverseny került most reflektorfénybe. Szervezők sora hirdeti meg a saját online versenyét, alternatívát kínálva a futóiknak.

Az áprilisi hagyományos Vuhan Maraton 42 és 21 kilométeres távját például 41 ezren teljesítették ebben a formában pár hete.

De mi is az a virtuális futóverseny?

Az esemény meghirdetett távjait mindenki egyénileg vagy néhány társsal együtt teljesíti ott és akkor ahol szeretné, a járvány alatt ott, ahol engedélyezett. Ez lehet utcán, erdőben, de akár futópadon is. A teljesített távot és az időt telefonos alkalmazással vagy gps-es órával, futópad kijelzővel méri mindenki  és küldi el a szervezőnek. Ezek alapján készül el az eredménylista , a letölthető és facebookon megosztható oklevél. Az esemény egyedi ajándékát, ami lehet érem, póló vagy egyéb más, pedig postán vagy futárral kapják meg a részvevők.

A BSI első virtuális versenye: RISKA VIRTUÁLIS FUTÓHÉTVÉGE

A tavalyi évben 130.000 nevezést fogadó Budapest Sportiroda jelenleg 9 eseményét halasztotta későbbi, a járvány utáni időszakra. A home officeban dolgozó cég megalkotta a saját virtuális verseny szoftverét és meghirdette az első ilyen jellegű eseményét, a RISKA Virtuális Futóhétvégét.

Időpont:

Ezen a héten május 15-17. között, péntektől vasárnap éjfélig 3 nap alatt lehet bármikor teljesíteni a választott távot vagy akár távokat.

Nincs „záróbusz”, mindenki a saját tempójában, akár gyalogolva is teljesítheti.

Távok:

– egyéni félmaraton-21.1km, 10km, 5km, 2km futás és/vagy gyaloglás

– családi csapatverseny, ahol 10km, 5km vagy 2 km teljesíthető futva, kocogva, gyalogolva, sétálva.

A Családi Csapatverseny (2-6 fő) egy közösségkovácsoló versenyszám, ahol a csapattagok együtt haladva teljesítik a távot, az eredménylistára egy közös idővel, a csapatidővel kerülnek fel.

Ezek a távok ösztönzik a családokat a mozgásra, közös sportlásra, sportos együttlétre. És a kapott családi „egyenpóló” későbbi  viselésére.

Ajándék: minden teljesítő egyedi futómezt, pólót kap ajándékba utólag, futárszolgálattal kézbesítve.

Jótékonyság:
Minden nevező részvételi díjából 500 forintot utal át a BSI az Országos Mentőszolgálat járványellenes munkájának a támogatására.

További információval, részletekkel az eseménnyel kapcsolatban állok szíves rendelkezésre.
Szívesen válaszolok a szabadidős sport piac összeomlásával és lehetséges túlélésével kapcsolatos kérdésekre is.

fotó: futanet.hu