Jótékony célú tanszergyűjtés és bajnokok bemutatója a Nagy Sportágválasztón

Itt van az ősz, itt van újra – ilyenkor két eseményben lehetsz biztos: az iskolákban becsengetnek, a Nagy Sportágválasztó pedig ismét megnyitja kapuit.

A szervezők szerdai közlése szerint szeptember 16-17-én ismét Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, mely ingyenesen látogatható, sőt több mint 100 mozgásforma és több mint 20 hangszer kipróbálása mellett találkozhatsz olimpiai, világ és Európa-bajnok sportolóinkkal, többek között tiszteletét teszi a rendezvényen: Baji Balázs, Szász-Kovács Emese, Szabó Gabriella, Kövér Márton, Késely Ajna, Fábián László, Novák Ferenc, Nagy László, Pap Bianka, Gémesi Csanád, Milák Kristóf, Szűcs Luca, Gálicz Péter, Mihályvári-Farkas Viktória, Siklósi Gergely, Kiss Gergely, Storcz Botond, Cseh László, Bernek Péter.

A rendezvény hivatalos, szeptember 16-i péntek 10 órai megnyitóján köszöntőt mondd:

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár úr és Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár úr.

A sportági helyszíneken szakképzett edzők segítségével lehetőség nyílik a kitelepülő sportágak kipróbálására, valamint bemutatók, nyílt edzések formájában a közönség az alapokon túl is beleláthat egy-egy mozgásforma világába.

A Nagy Sportágválasztón ellenáramoltatós hydropool úszómedencében bemutatót tart:

szeptember 17. 10:30 Bernek Péter roved playas világ – és Európa-bajnok úszó
szeptember 17. 11:15 Cseh László olimpiai ezüst – és bronzérmes úszó
szeptember 16-17. több időpontban: dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

A folyamatosan fejlődő, épülő-szépülő Zeneliget csodás környezetet teremt arra, hogy a gyermekek és felnőttek egyaránt belekóstoljanak a zene világába. Itt szintén szakképzett oktatók mutatják be egy-egy ismert vagy kevésbé ismert hangszer történetét, működését, legérdekesebb és legfontosabb jellemzőit.

A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva, pénteken 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.

Neki nincs, Tőled kincs!

A több mint 100 mozgásforma és a több mint 20 hangszer kipróbálása mellett még a sulikezdésben is segíthetsz másoknak, hiszen a Neki nincs, Tőled kincs! elnevezésű felhívással az eseményre tanszergyűjtést indít a Nagy Sportágválasztó:

Ha van otthon olyan tanszered, amely már csak a helyet foglalja, de még használható állapotú, hozd ki a rendezvényre! Mi összegyűjtjük ezeket, hogy aztán rászoruló családok között oszthassuk szét. Fontos, hogy olyan iskolaszereket várunk, amelyek valóban hasznosíthatóak és használhatóak mások számára a mindennapos oktatás során, tehát tolltartó, iskolatáska, toll- és ceruzakészlet, körző, vonalzó, füzeteket gyűjtünk, NEM RUHÁZATOT, NEM KÖNYVEKET, HANEM TANSZEREKET.

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó – szeptember 16-17-én (péntek, szombat) 9 és 17 óra között várja a látogatókat a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/A).

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: https://sportagvalaszto.hu/nagy-sportagvalaszto/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/sportagvalaszto
Instagram oldal: https://www.instagram.com/nagysportagvalaszto/
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1734441010267911