Juhász Gábor: már nagyon érett a siker Babosnak

Juhász Gábor Fed Kupa-kapitány szerint már nagyon érett a siker Babos Tímeának, aki a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét.

A szakember pénteken az M1 aktuális csatornán hangsúlyozta, számított a győzelemre az olimpiai és világbajnok orosz Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina kettős ellen, hiszen a 2014-es wimbledoni döntőben ugyanebben a felállásban játszottak együtt Babosék.
Korábban hosszú évekig alkottak párost, már juniorkoruk óta nagyon jó barátnők, rengeteget játszottak együtt” – mondta, hozzátéve, a riói olimpia előtt a franciák döntése következtében ment szét a duó.

Timi rettentő fiatal még, 1993-as születésű, de már hihetetlen rutinnal rendelkezik. Egy csepp izgalmat nem láttam rajta, igaz, hogy a második szett kicsit görcsösebb volt – idézte fel a 6:4, 6:3-ra megnyert pénteki finálét Juhász Gábor. – Tipikus női meccs volt, elég nehezen nyerte meg mindenki a saját adogatását, de hála Istennek ők gyürkőztek meg jobban ezzel a feszültséggel. Timi nyugalma utcahosszal előtte járt a másik három lánynak, ő volt itt az igazi vezéregyéniség.

Hozzáfűzte, teniszben a páros teljesen más, mint az egyéni, ám a párosban és vegyes párosban elért sikerek az egyéni mérkőzésekre is önbizalmat adnak.

A 24 éves Babos az első magyar teniszező, aki döntőt játszhatott a felnőttek között az Australian Openen. Három és fél éve Mladenovic, 2016-ban pedig a kazah Jaroszlava Svedova oldalán jutott női párosban a fináléba Wimbledonban. Közben 2015-ben Babos az osztrák Alexander Peyával vegyes párosban volt döntős, szintén a londoni Grand Slam-versenyen.

A tavaly a cseh Andrea Hlavackovával WTA-világbajnok Babos az indiai Rohan Bopannával az oldalán vegyes párosban is fináléba jutott.
Nagyon bízom benne, hogy menni fog neki, és hihetetlen töltettel rendelkezik a mai győzelem után” – fogalmazott, hozzátéve, Babos és Bopanna nem alkotnak összeszokott párost, ám jól kiegészítik egymást a párosra koncentráló 37 esztendős indiai teniszezővel.

A vasárnapi döntőt magyar idő szerint reggel 6-tól rendezik, Babosék a Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai, horvát kettőssel találkoznak.
Az ellenfélnél egyéniben sem a fiú, sem a lány nem jeleskedik, párosban viszont ott vannak az elején” – mondta. Hozzátette, Pavic balkezes szervái ellen nem lesz egyszerű játszani, de úgy gondolja, Babosék megoldják a feladatot.

Babos Tímea tornagyőzelmei párosban:
2012 Birmingham (partner: Hszie Szu-vej, tajvani)
2013 Bogota (Mandy Minella, luxemburgi)
2013 Monterrey (Date-Krumm Kimiko, japán)
2013 Marrákes (Mandy Minella)
2013 Szucsou (Michaella Krajicek, holland)
2013 Taskent (Jaroszlava Svedova, kazah)
2014 Sydney (Lucie Safarova, cseh)
2014 Kuala Lumpur (Hao Csing-csan, tajvani)
2015 Dubaj (Kristina Mladenovic, francia)
2015 Marrákes (Kristina Mladenovic)
2015 Róma (Kristina Mladenovic)
2017 Sydney (Anasztaszija Pavljucsenkova)
2018 Australian Open (Kristina Mladenovic)

(MTI)