Juhász Péter magabiztos sikerrel hangolt Boszniára

Saját közönségét bőségesen kiszolgálva, magabiztos sikerrel hangolt a jövő heti Bajnokok Ligája fordulóra Juhász Péter, a Prémium Liga erősembersorozat mádi állomásán.

Szerettem volna picit tartalékolni a jövő hétvégére, de azt éreztem, ezt a közönséget ki kell szolgálni

– mondta a mádi Prémium Liga-forduló után Juhász Péter, akinek egy hét múlva a nemzetközi Bajnokok Ligája sorozatban Boszniában lesz jelenése -.

Azt érzem, megérte, amivel többet kivett belőlem ez a verseny, annyi energiát vissza is kaptam a szurkolóktól.

Kellett is a plusz erőbedobás a többszörös magyar bajnoktól, mert bár a fordulót magabiztos, 10 pontos előnnyel nyerte a 43 pontig jutó Molnár Zsolt előtt, egy-egy részfeladatnál komolyan feladták neki a leckét a riválisok. Így volt ez a választott súlyú kőgolyók lengőn átemelésénél vagy a gurtni nélküli autótartásnál is, ahol például kevesebb mint egy másodperccel volt jobb az összetett harmadik helyén záró Boros Adriánnál.

Előzetesen reálisnak éreztem a 40 másodperces célt, aztán feladat közben elgondolkodtam… Arra kértem a bírót, hogy tíz másodpercenként mondja be az időt, hol tartok, és aztán csak tartottam a súlyt, ő pedig nem szólalt meg. Azt hittem, megfeledkezett róla, erre mégis megszólalt jóval később, mint azt belülről időszerűnek éreztem. Harminc másodpercnél éreztem azt először, hogy ez tényleg jó lehet, a végén pedig szerencse is kellett, ki se tudták mondani, hogy negyven, mikor letettem”

– idézte fel a kihívást Juhász.

A sportkarrierje mellett tűzoltóként dolgozó mádi kiválóság a hazai pálya előnyéről is beszélt.

Mindig más Mádon versenyezni, eleinte féltem tőle, de mostanra csak jó érzéseim vannak. Verseny előtt picit nehezebb ilyenkor, de amint elkezdjük, sokkal nagyobb löketet kapok, mint bármelyik másik helyszínen. Ezért is remélem, hogy lesz még ennek folytatása, és jövőre is idelátogat majd a Prémium Liga-sorozat. Több egyéni csúcsot is láthattunk, amihez a közönség is megadta a kellő bíztatást, bízom abban, hogy aki kilátogatott, élvezte a versenyt, és a riválisaimmal együtt, mindenki mosolyogva ment haza

– tette hozzá.

A Prémium Liga 5. fordulójának kiemelt vendége is volt: a régió országgyűlési képviselője, Koncz Zsófia miniszterhelyettes személyesen nyitotta meg a versenyt.

Nagyon különleges ez a sportág, hihetetlen akarat, fizikum, kitartás kell hozzá. Büszkék vagyunk arra, hogy már harmadszor lehet részük a Mádra látogatóknak abban az élményben, amit az erősemberek vetélkedése jelent. S különösen büszkék vagyunk Juhász Péterre, Petire, akit gimnázium óta ismerek, így pedig még nagyobb öröm látni a sikereit

– mondta a politikus.

fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt.