Jupp Heynckes: igazi csapatmunka volt

Jupp Heynckes vezetőedző elismerően nyilatkozott, miután csapata, a Bayern München kedden házigazdaként 3-1-re legyőzte a Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában.

Igazi csapatmunka volt! Nagyon jól teljesítettünk, úgy játszottunk, ahogy terveztük. A hozzáállás volt a kulcs, játékosaim nagyon okosan, taktikusan futballoztak” – mondta a játéknap fantasztikus hangulatú rangadója után a német szakvezető. Hozzátette, a PSG nagyszerű támadósora újra és újra helyzeteket teremtett, de csak az egyiket tudta kihasználni.

Szeptember végén Párizsban a francia csapat 3-0-ra nyert, ezért a Bayernnek – amelyet akkor még Carlo Ancelotti irányított – ezúttal négy találattal kellett volna győznie, hogy csoportelsőként jusson a nyolcaddöntőbe.
A mai teljesítményünk is azt mutatta, hogy a csapat egyre jobbá válik, egyre nagyobb lesz a játékosok önbizalma” – hangsúlyozta a müncheniek mestere, aki elsősorban Franck Ribéry, Kingsley Coman, a kétgólos Corentin Tolisso és Sven Ulreich produkcióját emelte ki.

A csapatkapitány, Franck Ribéry elmondta, örül, hogy két hónap után ismét kezdő lehetett. „Szép és fontos győzelem volt ez számunkra és a szurkolóinknak is. Itthon játszottunk, úgyhogy a presztízs miatt is nyernünk kellett” – vélekedett a francia támadó középpályás.

A sérült Manuel Neuert helyettesítő kapus, Sven Ulreich leszögezte, igyekszik meghálálni, hogy Jupp Heynckes kezdettől fogva bízik benne. „Vissza akartunk vágni az idegenbeli vereségért, és megmutatni, hogy képesek vagyunk annál jobban futballozni. Elég sok dolgom volt, de természetesen elégedett vagyok, ha bizonyíthatom a tudásomat és segíthetek a csapatnak” – nyilatkozta.

Ulreich hozzátette, a második félidő elején néhány pillanatig nem figyeltek kellőképpen, gólt kaptak, ezzel elszalasztották a csoportelsőség lehetőségét. „Kompaktnak kell lennünk, nem szabad területet adnunk az ellenfélnek, a helyzeteinket pedig az egyenes kieséses szakaszban is olyan jól kell kihasználnunk, mint most” – mondta. Csapata négyszer találta el a francia kaput, és ebből három végződött góllal.

Unai Emery, a Paris Saint-Germain vezetőedzője elárulta, az öltözőben mindenki egyetértett, hogy csak félig elégedettek, mert bár teljesítették a legfontosabb célkitűzésüket azzal, hogy a csoport első helyén végeztek, de vesztesen távoztak a telt házas Allianz Arenából.
Nagyon kemény csoport volt, hiszen két olyan együttes is szerepelt benne, amely esélyes a végső sikerre. Ma nem érdemeltünk vereséget, de a játékunkkal nem lehetünk elégedettek. Adódtak helyzetek előttünk, de ezeket egy kivétellel nem sikerült gólra váltanunk, különösen Neymar két kihagyott ziccerére gondolok” – magyarázta a szakvezető.

Mint kifejtette, bár az első félidőben nem teljesítettek jól, egy percig sem aggódott, mindvégig bízott csapatában, mert csak néhány apróság miatt nem voltak eredményesek, de a második felvonásra már javultak.

A PSG középpályása, Adrien Rabiot azt emelte ki, hogy jobban kell játszaniuk az ilyen fontos mérkőzésen. „Több jó dolgot csináltunk, de van, amiben még javulnunk kell. Egységesebbnek kell lennünk, ma sok volt az egyéni játék. Amikor csapatként futballoztunk, máris veszélyesebbé váltunk” – vélekedett.

A PSG katari tulajdonosa, Nasszer al-Kelaifi is kritikusan nyilatkozott, mondván, az eredmény és a mutatott játék miatt is csalódott, és ez különösen az első félidőre vonatkozik.
Nagyszerű játékosaink vannak, nem azért jöttünk ide, hogy 3-1-re kikapjunk. Optimista vagyok a jövőt illetően, de ma nem adtak ki mindent magukból. Jól fel kell készülni a nyolcaddöntőre, de addig is van mit átgondolni” – szögezte le az üzletember.

(MTI)

fotó: Getty Images / kicker.de