Kakuszi Ádám bejutott a Red Bull Rookies Cup válogatójára

A H-Moto Team csapata újabb, történetének egyik nagyon fontos állomásához érkezett el, ugyanis a világ egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának, a Red Bull Rookies Cup-nak spanyolországi válogatójára bekerült Kakuszi Ádám is.

A 15 éves motoros már második éve versenyez az ADAC Junior Cup ifjú tehetségei között, ahol rendszeresen pontszerzőként teljesít. Az október 2-4-e között megrendezendő válogatáson a világ minden tájáról kiválasztott 100 fiatal motoros közül kerülnek ki a sorozat jövő évi résztvevői, akik a MotoGP betétfutamaként a gyorsaságimotoros világbajnokság európai versenyein szerepelhetnek majd.

A csapat keddi közlése szerint a H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám egyik nagy álma vált valóra azzal, hogy kiderült, őt is meghívták az október 2-4-e között megrendezendő Red Bull Rookies Cup válogatójára. A 15 éves motoros idén már második szezonját teljesíti az ADAC Junior Cup sorozatában, ahol folyamatosan pontszerzőként zárt a futamokon. A világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnyében edződő Ádám a spanyolországi Guadixben gurul majd vetélytársaival együtt pályára – összesen 100 fiatal tehetséget hívtak meg a válogatóra mintegy kétezer jelöltből a világ minden tájáról –, hogy kiválasszák közülük azokat, akik szerepelhetnek a jövő évi Red Bull Rookies Cup bajnoki mezőnyébe. Összesen maximum 15 ifjú motorost érhet majd a megtiszteltetés, hogy 2019-ben a sorozat tagjaként a Moto GP mezőnyével együtt, annak betétfutamában álljanak rajthoz a világbajnokság európai versenyhétvégéin.

Ádám nagyon büszke arra, hogy bekerült a kiválasztottak közé, és izgatottan várja a válogatást, ahol három napon keresztül egy számára ismeretlen pályán, egy teljesen ismeretlen motoron – egy PreMoto3-as versenygéppel – kell bizonyítania, hogy ott a helye a legjobbak között.

Kakuszi_Ádam01_ foto_Nico Schneider_H_Moto_Team_2018

„Nagyon feldobott a hír, hogy ott lehetek a világ egyik legerősebb utánpótlás-sorozat válogatásán. Már az is nagy szó, hogy bekerültem a kiválasztott száz motoros közé. Innentől kezdve csak az a célom, hogy minél jobban felkészüljek a válogatóra, hiszen aki bekerül a bajnokság mezőnyébe, annak egész szezonban ingyen biztosítanak mindent a szervezők. Miután a spanyol pályát egyáltalán nem ismerem, így egyrészt különböző youtubos felvételeken ismerkedem az aszfaltcsíkkal, másrészt komoly mentális és fizikális felkészülést végzek az október eleji válogatóig. Természetesen motorozom is annyit, amennyit csak tudok, és ha sikerül, akkor a válogatón is használandó versenygéppel is szeretnék egyet tesztelni” –mondta Kakuszi Ádám.

Természetesen a csapat teljes mellszélességgel Ádám mellett áll, és mindenben segíti, hogy a lehető legjobb formába érkezzen a spanyolországi Guadixbe. Magán a háromnapos válogatón is segítik a 15 éves tehetséget, hiszen ezúttal nemcsak mentora, Kis Viktória lesz mellette, hanem a csapat sportigazgatója, a sokszoros vb-pontszerző Rizmayer Gábor is.

Örülünk neki, hogy kimehetünk a válogatóra, hiszen már a részvételből is sokat tanulhat Ádám. Új pálya, új motor és új környezet, valamint az ott tapasztalandó minden tényező segíti majd a fejlődésben. Biztos vagyok benne, hogy a legjobbját fogja nyújtani, de majd ott kiderül, mindez mire lehet elég. A motor a Moto3-ban használt versenygépeknél egy kicsit kisebb, de Ádám KTM-jénél erősebb, éppen ezért jó lenne, még utazás előtt kipróbálhatna egy ilyet. Mindenesetre végződjön bárhogy ez a megmérettetés, abban biztos vagyok, hogy Ádám hatalmas élménnyel fog gazdagodni” – jelentette ki Rizmayer Gábor.

Fotó: Nico Schneider, H-Moto Team