Kállai Zoltán ezüstérmet szerzett a portugáliai Világkupán

Remekelt Kállai Zoltán a tornászok Portugál Világkupáján, ahol lólengésben a második helyen végzett, Péter Sára az ugrás döntőjében hetedik lett.

A hazai szövetség szombati tájékoztatása szerint a tornászok guimaraes-i Világkupáján szombaton megkezdődtek a döntők. A csütörtöki selejtezőkből Kállai Zoltán lólengésben, míg Péter Sára ugrásban kvalifikálta magát a legjobbak közé. A lányok mezőnyében Péter Sára 12,925 ponttal a hetedik helyen végzett.
A férfiaknál a csütörtöki selejtezőkből, a GP-győztes Kállai Zoltán lólengésben a hetedik helyen bejutott a döntőbe, ahol remek versenyzéssel a 13,500 ponttal a dobogó második fokára állhatott.
Folytatás vasárnap a döntők második napjával, ahol Fehér Nóráért gerendán és talajon, Vecsernyés Dávidért pedig nyújtón szoríthatunk.

Kállai Zoltán: Összességében a verseny jó volt. Nehéz volt mindent jól megcsinálni, mert a szervezés miatt egy picit kapkodni kellett a selejtezőkben. A fináléra pihentebb voltam, tisztább gyakorlatot mutattam be, sikerült minden, amit elterveztem. De van mit javítani, ezeket az Eb-re szeretném is csiszolni. Maga az atmoszféra remek volt, az ugyan nem újdonság, hogy Vk-n a döntőbe jutok, de mivel a kontinensviadal előtt ez volt az utolsó verseny, így ez egy plusz motivációt jelentett számomra.

Péter Sára: Nagyon jó volt ez a portugáliai verseny. Voltam már Vk-döntőben, tehát mondhatni rutinos versenyző vagyok. Emiatt most egy új ugrással jöttem ki, ezt szerettem volna minél jobban bemutatni, ami sikerült is. Bár nem volt teljesen tiszta, de a lényeg, hogy teljesítettem, amit szerettem volna. A döntő nagyon jó volt, elégedett vagyok a teljesítményemmel, főleg ahhoz képest, hogy fáradtnak éreztem magam mentálisan. A későbbiekben, ha fejben jobban összeszedem magam, biztosan jobban fogok teljesíteni.

Eredmények, döntők 1. nap:

Nők:

Péter Sára:
ugrás 7. (12.925 pont)

Eredmények,döntők 1. nap:

Férfiak:

Kállai Zoltán
lólengés 2. (13.500 pont)