Kánikulára kell készülni, esőre kevésbé a Forma-1-es Magyar Nagydíjon

Pénteken gyenge futó zápor lehet, vasárnap is inkább csak késő délután várható érdemi csapadék, emellett kánikulára kell készülni a hétvégi mogyoródi Forma-1-es Magyar Nagydíjon – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI megkeresésére.

Az időjárás-előrejelző és veszélyjelző osztály Mogyoród térségére készített előrejelzése szerint pénteken a legtöbb napsütés délelőtt és késő délután lehet, de a nap többi részében is lesznek rövidebb napos időszakok. A déli óráktól kis eséllyel kialakulhatnak futó záporok. Este már nem várható eső. Az északnyugati szél tartósan élénk, főleg délután időnként erős lesz. A hőmérséklet maximuma 27 Celsius-fok körül alakul.

Szombaton egész nap napos idő várható, erős lesz a napsütés. Csapadék nem lesz és az előző napinál jóval mérsékeltebb lesz a légmozgás is. Hajnalban 19, délután 32 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap már a kora reggeli óráktól megnövekedhet a felhőzet. Ez többé-kevésbé egész nap jellemző lesz, a felhők sokszor szűrhetik, gyengíthetik a napfényt. Napközben a szél is megélénkülhet. A délután második felében alakulhat ki zápor, kis valószínűséggel villámlással kísérve. Hajnalban 19, délután 34 fok várható.

A 32. Forma-1-es Magyar Nagydíjon péntek délelőtt 10 órától kezdődnek az első szabadedzések. Szombaton a Forma-1-es időmérő kora délután lesz, de emellett egész nap tartanak még edzéseket, időmérőket a Hungaroringen. Vasárnap szintén délelőttől kezdődnek a programok, a 70 körös Forma-1-es futamot délután tartják.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?