Karanténkirály: Sportolókkal indít vetélkedőt a Sport TV – videó

Május 2-án Karanténkirály címmel indít új, 15 részes műsort a Sport TV, amelyben 16 neves jelenlegi és egykori sportoló verseng majd a Karanténkirály trónjáért. A vetélkedőben komoly szerepet kap majd Scherer Péter is, aki pontozni fogja a produkciókat.

A sportcsatorna hivatalos honlapjának csütörtöki közlése szerint megszoktuk, hogy sportolóinktól szemkápráztató megmozdulásokat, váratlan trükköket, felemelő pillanatokat kapunk a sportpályán. De mi van akkor, ha úgy hozza az élet, hogy nem tudnak ott és úgy versengeni, ahogyan azt megszokhattuk tőlük? Mert a koronavírusjárvány miatt ez a helyzet állt elő, nem szurkolhatunk nekik a meccseken. Pedig tele vannak energiával, és hiányzik nekik a kihívás.

A Sport TV tehát versenyt hirdet egykori és jelenlegi válogatott sportolók számára. Erős névsor gyűlt össze, lesznek kézilabdázók (Fodor Csenge, Klivinyi Kinga, Császár Gábor, Lékai Máté és Ligetvári Patrik), kosárlabdázók (Dávid Kornél és Németh István), labdarúgók (Bogdán Ádám, Czvitkovics Péter, Dombi Tibor, Sallai Roland és Vida Máté), jégkorongozók (Kangyal Balázs és Szuper Levente) és amerikaifocisták (Bencsics Márk és Kovács Sándor) is a mezőnyben.

A feladatok között elméleti és gyakorlati tudást igénylő megmérettetések is lesznek, és mindenkinek elő kell állnia egy olyan különleges, egyedi produkcióval, amit az ország egyik legnépszerűbb színésze, Scherer Péter pontoz majd. Az is előfordul majd, hogy random sportcsapat szurkolójának kell beöltözni az otthoni ruhatárból, vagy hogy 10 állításból kell felismerni a saját sportága egyik neves szereplőjét. Persze nem a komoly feladatok lesznek többségében, és nagyon úgy néz ki, szem nem marad szárazon a hetente kétszer 45 percben jelentkező adások során. A műsor házigazdájának, Petur Andrásnak is újdonság lesz majd ez a feladat, hiszen saját otthonából vezényli majd le a küzdelmeket. Május 2-án indul a műsor, és június 20-án lesz a nagy finálé, akkor derül ki, ki lesz a „Karanténkirály”.

Az első adásban, szombaton 19:45-től a Sport1-en a magyar kézilabda-válogatott és Telekom Veszprém két kiválósága, Lékai Máté és Ligetvári Patrik csap majd össze. Ligetvári hivatalosan ugyan még a Logrono La Rioja játékosa, de már biztosan nem játszik a spanyol klubcsapatában nyári klubváltásáig.

Az első két adás:

Karanténkirály, 1. nyolcaddöntő – Lékai vs Ligetvári: május 2., szombat 19:45, Sport1

Karanténkirály, 2. nyolcaddöntő – Bogdán vs Vida: május 5., kedd 19:45, Sport1

(Fotó: Sport TV)