Kardosék túl vannak a pódiumedzésen Montrealban

Sikeresen teljesítette a pódiumedzést az október 2-án, Montreálban kezdődő torna világbajnokságon a Kardos Botond, Boncsér Krisztián, Kállai Zoltán, Selmeczi Bánk, Dudás Norbert és Vecsernyés Dávid összeállítású férfi válogatott.

A Magyar Torna Szövetség szombati közlése szerint a magyar férfi csapat kisebb hibákat ugyan elkövetett, de mindez még az átállás nehézségeinek volt betudható. A pódiumedzés célja, hogy hozzászokjanak a tornászok a szerekhez és a teremhez. A pódium ugyanis más, mint az eddigi világversenyeken, és a világítással is több gond van. Nincs az egész terem megvilágítva, csak a pódium, így mivel mindenhol feketét lát a sportoló, nehezebb a levegőben tájékozódnia, persze ez minden tornásznak problémát jelent.

Altorjai Sándor, csapatvezető: Jelenleg a világítás egy kardinális kérdés, a technikai értekezleten több nemzet is felszólalt. Egyrészt szokatlan a versenyterem világítása, másrészt a bemelegítőteremben is ez okoz nehézséget. A spotvilágítás például olyan erős volt a nyújtónál, hogy azt 90 fokkal el kellett fordítani, különben a tornász szemébe világított. A lányok pedig a gerendára panaszkodnak, a szer ugyanis nincs egyenletesen megvilágítva.

Sóvágó Lajos, férfi szövetségi kapitány: Voltak hibák a pódiumedzésen, de mindenki sikerrel vette az akadályt. Úgy gondolom, ezek a rontások kiküszöbölhetők, egyelőre még nem történt meg az átállás, és ez is számít, hiszen mi a késői csoportban szerepeltünk. Edzésről edzésre egyre jobban megy mindenkinek, bízom abban, hogy a hétfői versenyre már azt tudják hozni a tornászok, amit otthon begyakoroltak.

Vélemény, hozzászólás?