Katinka és Kristóf ugyanott és ugyanakkor

Hosszú Katinka és Milák Kristóf is tenerifei edzőtáborból „esik be” a budapesti Európa-bajnokságra. Már 50 ország jelentkezése futott be az úszószövetségbe.

Hosszú Katinka és Milák Kristóf is húsznapos tenerifei edzőtáborba utazik el április 24-én, onnan hazaérkezve, öt nappal a rajt előtt „esnek” be a budapesti Európa-bajnokágra, amelynek úszóversenyei május 17-én kezdődnek el – írta az SzPress Hírszolgálat. A Tenerifén nemrégiben egyszer már megfordult háromszoros olimpiai bajnokot ezúttal is Gelencsér Máté, a kedvese és egyben az edzője kíséri el a Kanári-szigetekre, a 2019 óta világcsúcstartó és idén is a világranglista élén álló Milák Kristóf oldalán pedig ott lesz Selmeci Attila, sikereinek a kovácsa, valamint két nélkülözhetetlen edzőtársa, Biczó Bence és Márton Richárd.

(Fotó: Márton István)

Mindkét „egység” ugyanazt a tenerifei uszodát választotta, szálláshelyükön viszont nem osztoznak. Most először esik térben és időben egybe felkészülésük döntő fontosságú állomása, ahova Milákék Budapestről érkeznek majd meg, Hosszú Katinka viszont Helsinkiből, egy kétnapos nemzetközi versenyről.

Katinka és a „Selmeci-Team” tagjai mellett további négy válogatott versenyző, Nyirádi Réka és Kós Hubert, az UTE úszói, a Budafókát képviselő junior világbajnok Zombori Gábor, valamint az országos bajnokságon, a 200 gyorson győztes gyulai Veres Laura is élhet a melegégövi edzőtáborozás lehetőségével. Jó hír számukra, hogy ott lesznek velük együtt az edzőik is – tájékoztatta az SzPress Hírszolgálatot Szögi László, a Magyar Úszó Szövetség logisztikai feladatokkal megbízott sportmunkatársa, az edzőtáborok és az utazások előkészítője.

Ami pedig a Helsinkiben megrendezésre kerülő nemzetközi versenyt illeti, a meghívott Hosszú Katinka mellett várhatóan rajthoz áll még Verrasztó Evelyn és Dávid (FTC), Bernek Péter és Bohus Richárd (BVSC-Zugló), valamint Békési Eszter és Holló Balázs (Egri Úszó Klub) is, akik kivétel nélkül a májusi budapesti Európa-bajnokágra készülő magyar válogatott tagjai.

Miután ötvendikként az albán szövetség is bejelentkezett a budapesti vizes csúcseseményre, már csak két ország nevezése hiányzik ahhoz, hogy teljes legyen a létszám és az európai szövetséggel együtt egyedülálló részvételi rekordot ünnepelhessünk – folytatta Szögi László, aki hozzátette, hogy közvetlenül az EB után Monaco , a franciaországi Canet-en-Roussillon és Barcelona hagyományos nemzetközi versenyein is képviselteti magát a magyar úszósport.

Szalay Péter (SzPress Sporthírszolgálat)

fotó: Derencsényi István (MUSZ)