Kazár Miklós: „Az utolsó méterig élveztem a száguldást a Hungaroringen”

A tavalyi esztendő utolsó napjaiban a szokásos óévbúcsúztató viadallal zárta a Pro Racers csapata 2018-t. A Szilveszter Rallye korábbi kétszeres győztese, Kazár Miklós ezúttal nem az egész múlt bajnoki szezonban használt Skoda Fabia R5-össel, hanem a régi időket idéző Mitsubishi Lancer EVO IX volánja mögött teljesítette a jubileumi versenyt. Kazár végül az abszolút hetedik helyén végzett, megelőzve több R5-öst, valamint ő lett a 20. Szilveszter Rallye legjobb Mitsubishi-pilótája.

A Pro Racers pénteki közlése szerint immár huszadik alkalommal rendezték meg 2018. december 27-29-e között a hagyományos Szilveszter Rallye-t. Az óévbúcsúztató versenyen több mint 200 autó áll rajthoz, köztük a Pro Racers korábbi négyszeres abszolút bajnoka, Kazár Miklós. A Szilveszter Rallye korábbi kétszeres győztese ezúttal azonban nem a tavalyi szezonban használt Skoda Fabia R5-össel állt rajthoz – holott 2018-ban bajnoki futamot is nyert vele Veszprémben –, hanem előkerült a régi idők nagy sikereit arató Mitsubishi Lancer EVO IX. Kazár így is nagyon jól teljesített, hiszen a viadalon induló R5-ösök több mint felét leelőzve, a legjobb Mitsubishi-pilótaként, az abszolút 7. helyen zárta a 20. Szilveszter Rallye-t. A Pro Racers pilótája a versenyt követően kijelentette, az utolsó méterig élvezte a viadalt.

Kazar_Miklos02_Pro_Racers_20_Szilveszter_Rallye

 „Számunkra ezen a versenyen kizárólag az volt a lényeg, hogy nemcsak mi, hanem a csapat is jól érezze magát. A hangulat fantasztikus volt, az időjárás is kegyes volt hozzánk, hiszen a szombati reggeli fagyon kívül más zavaró tényező nem akadályozott minket. Nagyon régen versenyeztem már a Mitsubishivel, ennek ellenére nagyon jó érzés volt ismét beleülni. Hamar megszoktam ismét, így voltak olyan szakaszok, amikor nagyon jó teljesítményt sikerült nyújtanunk. Külön feldobott minket, hogy rengetegen jöttek el a Hungaroringre, és igyekeztem a nézőknek is menni egy-két látványosra sikerült kanyarvétellel. Kifejezetten sajnáltam, hogy a közönség és a versenyzők által is nagyon kedvelt külső részek ezúttal kimaradtak a nyomvonalból, de erről nem a szervezők tehettek, hiszen a közeli építkezések miatt ezúttal ezekre az útszakaszokra nem adtak ki engedélyeket. Remélem, jövőre már ez nem lesz probléma” – jelentette ki Kazár Miklós, aki a quad 450+ kategóriában idén magyar bajnok lett.

Fotók: Galadriel Sportfotó és Szilveszter Rallye Kommunikáció/Molnár Ádám