Kedden kezd a BL-ben az MTK Hungária

A Jet-Sol Liga bajnoka, az MTK Hungária kedden a koszovói WFC Hajvalia ellen kezdi meg szereplését a női Bajnokok Ligája magyarországi csoportkörében.

Az mlsz.hu hétfői tájékoztatása szerint Augusztus 22. és 28. között az Új Hidegkuti Nándor Stadionban és a III. ker. TVE pályán rendezik meg a női Bajnokok Ligája selejtező magyarországi minitornájának mérkőzéseit. Az MTK Hungária FC nagyon nehéz csoportba került, a kazah BIIK Kazjgurttal, a portugál Sportinggal, és a koszovói WFC Hajvaliával meccsel a továbbjutást érő első helyért (a 10 csoportból legjobb mérleggel rendelkező második helyezettje is továbbjut a selejtezőből).

Szabados György, az MTK Hungária vezetőedzője szerint a második-harmadik hely megszerzése lehet a realitás csapata számára.

– Már az edzőtábor során igyekeztünk kielemezni leendő riválisaink játékát, a Hajvaliát leszámítva minden ellenfelünkről sikerül felvételeket szereznünk. A kazah Kazjgurt tűnik a legerősebb ellenfélnek, nagyon komoly játékerőt képviselnek, rengeteg légiósuk van. A Sporting is egyeduralkodó hazájában, szintén komoly háttérrel rendelkeznek. A realitás talán a második, harmadik hely, de igyekszünk majd minden meccsből a lehető legtöbbet kihozni. Hogy ez végül mire lehet majd elég, egy hét múlva kiderül – nyilatkozta a szakvezető az MTK hivatalos honlapjának.

A kék-fehérek dolgát az sem könnyíti, hogy az utóbbi hetekben több kulcsjátékos is kidőlt, a középpályások közül négy-öt labdarúgó küzdött kisebb-nagyobb sérülésekkel.

– Az elszántsággal nem lehet gond – tette hozzá a szakember. – Épp azt mondtam a lányoknak, hogy ez a torna a bajnoki címért járó bónusz, élvezzék ki rájuk irányuló figyelmet. Persze fontos az eredmény is, de látni kell, hogy ezúttal már nemzetközi szinten is jegyzett csapatokkal találkozunk, ne legyen rossz a szánk íze, ha nem jön ki a lépés. 

Az MTK Hungária BL-mérkőzései (az MTK mindhárom meccsét a Hidegkuti Nándor-stadionban rendezik): 

Augusztus 22.:
MTK Hungária FC – WFC Hajvalia, 17.00

Augusztus 25.:
Sporting CP – MTK Hungária FC, 17.00

Augusztus 28.:
MTK Hungária – BIIK Kazjgurt, 17.00

fotó: mlsz.hu

Vélemény, hozzászólás?