Kedden nézők előtt kezdődik a PDC dartsvilágbajnokság

Ha december, akkor darts-vb a Sport TV-n.

A sportcsatorna közlése szerint ez már alapvetés, és jól megszokhattuk az elmúlt években, hogy az aktuális év utolsó és az új év első napjain például Michael van Gerwen, Peter Wright vagy Gary Anderson száznyolcvanasaiért, esetleg kilencnyilasaiért ujjong a világ. A helyszínen korlátozott számban ugyan, de lehetnek majd nézők az Ally Pallyben.

Természetesen a PDC mezőnyére is komoly hatással volt a koronavírusjárvány. Átírták több nagyobb verseny menetrendjét, szerveztek különleges otthoni versenysorozatot, és ha rendeztek élő versenyeket, azt a helyszínen nézők nélkül tartották meg. Azonban elérkezett a december, így elérkezett a darts-vb is, amely akkor és ott lesz, ahol eredetileg tervezték. December 15-e és január 3-a között az Alexandra Palaceban, népszerű becenevén

az Ally Pallyben indulnak harcba a legjobbak. Ráadásul nézők előtt versenyezhetnek.

Március óta ez lesz az első olyan nagyobb PDC-esemény az Egyesült Királyságban, amelyen lehetnek majd nézők. A helyi szabályozás értelmében egy adott játékkszakaszon (session) ezren lehetnek a helyszínen, és nekik nagyon kemény biztonsági előírásokat kell majd betartaniuk. Lehet, hogy kicsit halkabbak lesznek, mint azt megszokhattuk, de ott lesznek, és buzdítják a kedvenceiket.

A névsorra nem lehet panasza senkinek ezúttal sem, a 2,5 millió fontos összdíjazásért versenybe száll a címvédő Peter Wright, a korábbi háromszoros bajnok, Michael van Gerwen, és a kétszeres győztes, Gary Anderson is. A korábbi királyok közül Adrian Lewis és Rob Cross is itt lesz a mezőnyben. Nem túl nagy meglepetés, hogy a világranglista éllovasa, Michael van Gerwen, őt Peter Wright követi, Gerwyn Price a harmadik, a legjobb tízben rajtuk kívül Michael Smith, Rob Cross, Nathan Aspinall, James Wade, Dave Chisnall, Dimitri Van den Bergh és Ian White foglal helyet. Steve Beaton nincs ennyire előkelő helyen, ő csak 23. kiemelt, de ettől az évtől egyedüli csúcstartó lesz abban, hogy 30. egymást követő világbajnokságán vesz részt (amelyből ez a 20. PDC-vb, míg az azt megelőző 10 a BDO égisze alatt zajló világbajnokság volt). A legendás Phil Taylor 29 vb-n szerepelt egymás után, eddig együtt tartották ezt a rekordot.

A Sport TV jól megszokott csapata “harcra készen” várja a vb-t,

Bartha Zoltán, Fülöp László és Gyulai Miklós kommentálásával,  Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd szakértésével élvezhetjük az eseményeket.

Az első játéknapra december 15-én 19 órai kezdettel kerül sor, a Sport2-n közvetítjük az eseményeket. Ezen máris láthatjuk az aktuális világbajnokot, Peter Wright már kedden elkezdi az idei sorozatot, a Steve West–Amit Gilitwala párharc győztese ellen. Ahogyan Steve Beaton fentebb említett rekordja is aznap születik majd meg hivatalosan, amikor a rutinos angol összecsap a brazil Diogo Portelával.

PDC-darts-vb: december 15-től a Sport TV műsorán

 

fotó: weeklydartscast.com