Kedden rajtol a férfi vízilabda világliga szuperdöntő, cél a négy közé jutás

A magyar férfi vízilabda-válogatott keddtől a világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében szerepel: Märcz Tamás együttese Európa Kupa-győzelmével harcolta ki az indulási jogot a tornára, amelynek győztese elsőként szerez indulási jogot a jövő évi olimpiára.

Az MTI hétfői közlése szerint a szerb fővárosban ugyanakkor messze nem a legerősebb összeállításban játszik majd a magyar csapat. A szövetségi kapitány korábban kijelentette, hogy a júliusi kvangdzsui világbajnokság – amelyen további két kvótát osztanak ki – prioritást élvez a világligával szemben, éppen ezért Belgrádban főleg olyan játékosok kapnak lehetőséget, akik korábban kevesebbszer, vagy még soha nem élvezték a bizalmat. Ilyen például a Ferencvárossal a mostani szezonban minden lehetséges trófeát, köztük a Bajnokok Ligája serleget is begyűjtött Kállay Márk, akinek 33 évesen adatik meg, hogy válogatott lehessen.

Mindenkinek megvan a maga feladata erre a nyárra és mindenkinek lesz lehetősége bizonyítani, hogy kire mennyire lehet számítani a jövőben. A világliga szuperdöntőjében hat kemény meccs vár ránk, először arra vagyok kíváncsi, hogy az elkövetkezendő négy napban a kihirdetett tizenöt játékos miként formálódik majd csapattá, majd miként teljesít az erős ellenfelekkel szemben. Úgy gondolom, hogy reális esélye van a csapatnak a négy közé kerülni, így éremért játszani – de nem szeretnék ennyire előre szaladni, mert mindig a következő feladat a fontos, lépésről lépésre haladunk.” – idézte a szövetség honlapja Märcz Tamást.

A Tasmajadan Uszodában sorra kerülő viadalon a magyarok sorrendben Kanadával, Spanyolországgal és Japánnal találkoznak, majd ezt követi az egyenes kieséses szakasz.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC)

A világliga szuperdöntőjének programja:

kedd:

csoportkör, 1. forduló:

A csoport:
Magyarország-Kanada 15.45
Japán-Spanyolország 19.15

B csoport:
Horvátország-Kazahsztán 14.00
Ausztrália-Szerbia 21.00

szerda:

csoportkör, 2. forduló:

A csoport:
Japán-Kanada 15.00
Magyarország-Spanyolország 16.45

B csoport:
Ausztrália-Kazahsztán 19.15
Horvátország-Szerbia 21.00

csütörtök:

csoportkör, 3. forduló:

A csoport:
Magyarország-Japán 15.45
Kanada-Spanyolország 19.15

B csoport:
Horvátország-Ausztrália 14.00
Kazahsztán-Szerbia 21.00

péntek:
A2-B3 15.00
A3-B2 16.45
A1-B4 19.15
B1-A4 21.00

szombat:
az 5-8. helyért 13.30 és 15.15
elődöntő: 17.45 és 19.30

vasárnap:
a 7. helyért: 15.00
az 5. helyért: 16.45
a 3. helyért: 19.15
döntő: 21.00