Kékesi Márton is elindul a világkupában

Kékesi Márton személyében magyar résztvevője is lesz az alpesi sí világkupa nyitóversenyének az ausztriai Söldenben. A Fullsport SE sízője, aki a februári világbajnokságon a legeredményesebb magyar versenyzőnek bizonyult, ezúttal a világkupa mezőnyében méreti meg magát óriás-műlesiklásban.

A Magyar Sí Szövetség szombati tájékoztatása szerint magyar síző is rajthoz áll az alpesi sízők világkupa szezonjának első versenyén, amelyet hagyományosan az ausztriai Söldenben rendeznek a hétvégén. A vasárnapi férfi óriás-műlesiklás mezőnyében ott lesz Kékesi Márton is. A 21 éves sportoló először indul ebben a versenyszámban a legjobbak között, de nem ez az első világkupa szereplése. 2016-ban ugyanis műlesiklásban versenyzett a szlovéniai Kranska Gorán, amely nagyszerű állomás volt a tapasztalatszerzésre. Márton nem fél a kihívásoktól, ez a verseny is egy állomás, hogy lemérhesse, milyen kihívásra kell készülnie az olimpián.

A söldeni világkupa nyitánnyal korán kezdem az idei versenyszezont. Talán még nem vagyok igazán csúcsformában, de ez egy nagy lehetőség, amit éppen úgy nem utasíthatok vissza, mint a legutóbbi felnőtt világbajnokságon az összes lehetséges számban az indulást. Szerintem jó, hogy lesz most Söldenben is magyar induló, hiszen ezt az eseményt a világon sokan érdeklődéssel figyelik. Még nem versenyeztem Söldenben, ahogy eddig más magyar sem, de ahogy ismerem, nekem tetszik ez a hely, mivel szeretem a jeges és a meredek pályákat. Ez viszont tényleg extrém meredeknek mondható. A St. Moritz-i lesiklás is izgalmas volt, de ide is extra bátorság kell majd. Ez a verseny minden évben nehéz, mivel sokan indulnak el a világ legjobbjai közül. A reális célom az lehet, hogy határozottan, jó technikával versenyezzek, és a bizonyára magas rajtszámomhoz és a korombeliekhez képest megfelelő szinten tudjak teljesíteni. Ha azt a jelzést kapom vissza, hogy ehhez a mezőnyhöz méltóan mentem és a technikám is oda illett, akkor annak már őszintén örülnék. Innen kell majd tovább építkezni. A Söldenben szerezhető tapasztalatok kiemelkedően értékesek lehetnek” – nyilatkozta Kékesi Márton.

A söldeni világkupa programja:

Október 28. Óriás-műlesiklás nők. Első futam 10 óra, második futam 13 óra
Október 29. Óriás-műlesiklás férfiak. Első futam 10 óra, második futam 13 óra

fotó: Magyar Sí Szövetség